вівторок, 05 серпня 2008 14:36

Масажери для ніг оснастили пемзою

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Дарина Мамонтова, продавець столичного магазину ”Ельдорадо” на Подолі, демонструє, як працює німецький гідромасажер ”Баєр FB 25”. Він робить бульбашковий і вібраційний масаж. У ванночку можна додавати трави та сіль. Коштує прилад 329 гривень
Дарина Мамонтова, продавець столичного магазину ”Ельдорадо” на Подолі, демонструє, як працює німецький гідромасажер ”Баєр FB 25”. Він робить бульбашковий і вібраційний масаж. У ванночку можна додавати трави та сіль. Коштує прилад 329 гривень

Літньої спеки найбільше навантаження припадає на ноги. Дехто рятується, зануривши їх у холодну воду. Проте найшвидше знімають утому та розслабляють гідромасажери для ніг. Це невеликі ванночки, які працюють від мережі. У них можна наливати холодну або теплу воду, чергувати різні види масажу: з повітряними бульбашками й без них. Деякі режими передбачають роботу без води.

У столичному магазині "Ельдорадо" на проспекті Московському, 23, на прилавку є два гідромасажери фірми "Ровента". "Ровента TS 5510" коштує 499 грн. Вартість "Ровенти TS 8050" за акційною ціною 529.

— Переваги другого в тому, що він має кульки для додаткового масажу стоп і пемзу для ніг, — розказує продавець Яна. — Пемза розташована посередині масажера. Вона нерухома, й тому по ній треба терти ногою, — Яна проводить рукою, показуючи, як це слід робити.

За словами продавщиці, масажери можна використовувати й для педикюру в домашніх умовах. Однак пінисті засоби та масажні олії в них наливати не можна — інакше забрудняться й вийдуть із ладу.

У "Домотехніці" поблизу Московського моста, окрім "Ровенти", є два масажери фірми "Вітек". Вони менші, мають округлішу форму.

— Вода наливається до половини, до цієї позначки, — показує Наталія Бушинська, 28 років, продавець-консультант. — Підігрівається завдяки ультрафіолету.

За словами Бушинської, ціна залежить від кількості функцій. Кожен масажер має декілька режимів.

— Я вам покажу, що тут розказувати, — Наталія бере масажер із фіолетовим корпусом, йде до столу з розеткою.

Жінка вмикає перший режим.

— Спробуйте, на першому режимі масажер тільки вібрує, — Наталія забирає свою руку й кивком голови закликає переконатися. Торкаюся долонею, кілька десятків шипів на дні масажера приємно масажують долоню. Одразу уявляю, як приємно було б поставити туди ногу.

Масажні олії у ванночку наливати не можна

Далі Бушинська натискає другий режим — автоматично вмикається інфрачервоний підігрів. Він підтримує температуру води. Температура виставляється автоматично.

При ввімкнені третього режиму до вібрування й підігріву додається ще й гідромасаж — із шипів подаються бульбашки повітря, створюється ефект джакузі.

Посередині масажера розташована кругла насадка. Починає обертатися, коли до неї торкнутися ногою. Це додатковий масаж. Гідромасажер комплектовано змінними насадками.

Масажер для ніг фірми "Вітек VT 1386" із фіолетовим корпусом коштує 389 грн. Вартість "Вітек VT 1389" із синім корпусом 269. У ньому немає інфрачервоного підігріву й верхньої насадки.

У магазині "Фоксмарт" на вул. Глибочицькій, 53, найдешевший масажер "Скарлет SC 203" можна придбати за 85 грн.

— Ця модель найпростіша. Тут тільки вібромасаж і гідромасаж, — пояснює Ірина, консультант. — Вода не підігрівається, немає додаткових насадок.

У магазинах кажуть, що гідромасажери для ніг найбільше знадобляться людям, що мають сидячу роботу. Вони не корисні для тих, хто хворіє на варикозне розширення вен і має тромби в судинах.

— Масаж посилює кровопостачання, збільшується тиск у судинах, і вони можуть лопнути, — попереджає Роман Сокол, 45 років, лікар-кардіолог Інституту кардіології імені академіка М. Д. Стражеска. — Якщо ж у нозі є тромб, то він може відірватися.

В аптеці мережі "ДЦ", що на бул. Перова, 36, продають гідромасажер "Гамма MD 6015" англійського виробництва. В інструкції до приладу зазначено, що ванночка лікує підвищений тиск, застуду та головний біль.

Гідромасажер тут коштує 252 грн.

Зараз ви читаєте новину «Масажери для ніг оснастили пемзою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути