Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2006 14:59

Куди подіти стару побутову техніку

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У центрі ”Фокстроту” на Чоколівському бульварі приймають будь-яку стару техніку, крім фенів, електробритв та плойок
У центрі ”Фокстроту” на Чоколівському бульварі приймають будь-яку стару техніку, крім фенів, електробритв та плойок

Позбутися несправного або старого холодильника, телевізора чи пральної машини можна у кілька способів. Перший і найпростіший — вивезти непотрібне одоробло на смітник. Проте, якщо прилад іще робочий, викидати його шкода. Другий спосіб — вивезти в село або на дачу. Однак не у всіх є машина, а замовити доставку за 30–40 км від Києва коштуватиме 100–200 грн. Але у столиці є фірми й магазини, які скуповують беушну техніку.

— Вивезти на дачу — теж не кращий вихід. Коли знайомі почали масово купувати нові телевізори, старі віддавали мені на дачу. З п"яти працював лише один, інші стояли "для краси" — такі собі тумбочки. Десь через два роки мій терпець увірвався, і я вивіз увесь брухт на смітник, — розповідає киянин Павло Тученко, 45 років.

Іще один реальний спосіб звільнитися від непотрібної техніки — дати оголошення в газету або в Інтернет. Якщо не заламувати високу ціну, її заберуть за тиждень-два.

— Я хотіла продати старий, але ще робочий  холодильник "Дніпро". Спочатку донька дала об"яву в Інтернеті. Але це чомусь не подіяло. Тоді написала оголошення в "Авізо", і наступного дня почалася злива дзвінків. Віддала старенького якомусь парубкові за 140 гривень. Він сам приїхав, забрав, іще й подякував, — ділиться 48-річна киянка Лариса Пухова.

Написала оголошення до "Авізо" і наступного дня почалася злива дзвінків

Стару техніку у пристойному стані може забрати київський магазин використаної техніки на вулиці Сімферопольській, 3/2. Спочатку треба зателефонувати за номером (044) 530 63 62 і описати прилад. Якщо фірмі він сподобається, представник магазину приїде, перевірить справність і забере. Здебільшого купують імпортну техніку, але не італійську і не китайську. За нормальні холодильник, пральну машину чи телевізор дають від 300 до 600 грн.

— Вітчизняну техніку ми теж купуємо, але у гарній формі. Наприклад, за холодильники "Дніпро" заплатимо максимум 150 гривень. По 50–100 дамо за пральні машини та телевізори. Щоправда, телевізори "Електрон" уже не купуємо, вони навіть на деталі нікому не потрібні, — каже менеджер магазину Володимир Нечипорук, 35 років.

Схожі умови пропонує ще одне київське підприємство, яке можна видзвонити за телефоном (044) 537 19 96. Тут купують холодильники (навіть несправні), мікрохвильові пічки та пральні машини (тільки імпортні).

Одній з таких фірм віддала свій старий холодильник киянка Наталя Ільчук, 29 років. Після ремонту у двокімнатній квартирі вона купила новий "Снайге".

— Попросила друзів, щоб старий, зламаний винесли на смітник, бо тільки місце займав, — розповідає Наталя. — А товариш знайшов за газетним оголошенням фірму, яка забрала його, ще й заплатила мені 50 гривень.





Майстер роздаровує телевізори


Киянин Анатолій Ковальчук, 54 роки, з 10 років захоплюється електронікою. Він ремонтує і збирає вітчизняні телевізори.

— Люди дарують мені непотрібну техніку, а я даю стареньким телевізорам нове життя, — розповідає майстер.

Полагоджені "екрани" чоловік дарує рідним та знайомим. Або продає за мізерні гроші людям, які не можуть купити щось сучасне. Крім телевізорів, Анатолій Григорович ремонтує магнітофони та радіоприймачі.

Старий прилад обмінюють на знижку

Супермаркет побутової техніки "Фокстрот" пропонує послугу "Trade-In" (з анг. продаж назад). За умовами програми, можна здати побутову чи цифрову техніку у будь-якому стані й отримати знижку на купівлю нової. Розмір знижки залежить від моделі, часу користування та технічного стану вашого "товару". У "Фокстроті" приймають усяку стару техніку, крім фенів, електробритв та плойок.
— У центрі обміну ми оцінюємо прилад і видаємо дисконтну картку, де зазначено суму знижки. Нею можна скористатися протягом шести місяців, — пояснює спеціалістоцінювач Андрій Браславець, 40 років.
За зовсім стару й непрацюючу можна отримати 10–30 грн знижки. Пральні машини типу "Ауріка" потягнуть на 30 грн, а "Рига" та "Київ" на 10 грн. Машини-автомати у гарному стані знизять вартість нової покупки на 50–1000 грн.
— Виявляється, у людей просто море непотрібної техніки. Коли ми відкрилися, слухавка була гаряча! Одного разу приїхали до чоловіка, у якого було аж чотири непрацюючі холодильники, — розповідає Андрій Браславець.
За великою побутовою технікою машина Центру обміну приїде до вас. А малу доведеться везти  на  Чоколівський бульвар, 19 із паспортом, ідентифікаційним кодом та документами на техніку.
Працюючі прилади продаватимуться в магазині "Техношара". А зовсім "гнилі" утилізують.

Зараз ви читаєте новину «Куди подіти стару побутову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути