неділя, 11 березня 2007 15:26

Кран умикає воду на піднесені руки

  Автоматичні змішувачі ”Орас” установлюють у дитсадках
Автоматичні змішувачі ”Орас” установлюють у дитсадках

Фінська компанія "Орас" розробила автоматичний змішувач для раковин — "Електра 6150". Вода вмикається автоматично, щойно під носик крана піднесуть руки. Вимикається теж самостійно.

— У корпус нового змішувача вмонтовані фотоелементи, які реагують на рух, — пояснює голова представництва фірми "Орас" в Україні Павло Франков, 33 роки. — Працюють вони від пальчикових батарейок. Їх уставляють до спеціального футляра під раковиною. Батарейки служитимуть без заміни 4–5 років.

Новинка витрачає удвічі менше води, ніж звичайні змішувачі. Температуру регулюють перемикачем, розташованим на корпусі пристрою збоку. Корпус "Електра 6150" суцільнометалевий.

У столичному салон-магазині "Світ кераміки" на вул. Булаховського, 2/1 та в будівельних гіпермаркетах змішувач "Орас" продають за 1526 грн.

Дослідні зразки безконтактних змішувачів у вбиральнях будівельних гіпермаркетів "Епіцентр К" установили торік. "Ораси" не ламаються, і батарейки в них поки що не міняли.

Зараз ви читаєте новину «Кран умикає воду на піднесені руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути