понеділок, 03 грудня 2018 00:50

Килимок біля входу допоможе таємно позначити злодія

Автор: WWW.TRIES-DIZAIN.RU
  На зиму слід вивезти з дачі все цінне. Решту — заховати. Допоможуть захистити дачу залізні віконниці й двері
На зиму слід вивезти з дачі все цінне. Решту — заховати. Допоможуть захистити дачу залізні віконниці й двері

— Минулої зими ­злодії обікрали дачу сусіда. Винесли все. Тепер і ми в тривозі, — розповідає Ірина Гордієнко, 54 роки, із Сум. — Як захиститися від непрошених гостей за нашої відсутності? Магазини спецтехніки завалені охоронними пристроями. Але кажуть — вони теж не здатні вберегти житло від злодіїв.

— Дач, квартир або автомобілів абсолютного захисту немає. Якщо професіонали задумали обікрасти — обчистять за будь-яких обставин, — каже Олексій Тимощук, 58 років, співробітник охоронної фірми із Сум. — Позавідомча охорона ефективна там, де є зв'язок і дороги. Але з переважною більшістю дачних господарств немає навіть телефонного зв'язку. Це дозволяє злодіям ґрунтовно підготуватися. Крадіжок значно менше там, де дачники об'єднують зусилля.

На зиму слід вивезти з дачі все цінне. Решту — заховати. Можна, у підвал. На його кришку ставлять щось важке: шафу або комод. Допоможуть захистити залізні віконниці і двері.

— Часто злодії приходять на крадіжку без нічого. Тому не залишайте інструменти в сараї. Варто пам'ятати також про драбину, якою злодій залізе у вікно другого поверху. Сховайте її якнайдалі. Ховати потрібно й дрова. Взимку по дачах розгулюють бомжі. Захочуть погрітися, затопити грубку. Після них часто трапляються пожежі. Обов'язково заткніть на зиму пічну трубу.

На ділянці і в будинку слід організувати кілька рівнів захисту.

— Кращий спосіб — частіше відвідуйте заміське житло, — радить Олексій Тимощук. — Створюйте ефект присутності. А ось отруєна випивка, капкани — малоефективні й небезпечні. За них настає кримінальна відповідальність, як за умисне вбивство або нанесення тілесних ушкоджень. Як показує практика — такі способи тільки дратують злодіїв. У помсту можуть спалити дачу.

Найпопулярніші так звані хімічні пастки. Вони мітять зловмисника фарбою, що не змивається.

— Такі пристрої дешеві. Не залежать від електрики, не бояться морозу. Пастка "Купюра" — це муляж банкноти в 100 доларів. Є аналогічні муляжі у вигляді гривень. Спроба відтерти фарбу ще ­більше забарвить поверхні і все, до чого торкатиметься злочинець. "Килимок" біля входу допоможе таємно позначити злодія спеціальним розчином. По ньому службовий собака відшукає слід у будь-яку погоду. Допоможуть наклейки та написи типу "Встановлено систему безпеки". "Не влізай, бо вб'є!". Такі попередження запобігають крадіжкам у половині випадків. Злодій шукає простіший для себе об'єкт.

Для групи будинків або дачного селища з постом охорони найчастіше використовують електронні системи. Вони можуть мати декілька рівнів захисту: по перимет­ру основної огорожі, навколо будинку і всередині приміщення. Комплекс датчиків і відеокамер фіксує все, що відбувається на ділянці.

— Цей спосіб найдорожчий. Проте з датчиків вчасно прийде повідомлення на ваш номер, якщо в будинку з'явиться людина. Через камери відео­спостереження прямо зі свого мобільного можна побачити непроханого гостя. Але це за умови — якщо у вас на дачі швидкість інтернету пристойна. Дешевший варіант — встановити датчики контролю температур. Вони дадуть знати, якщо в будинку стане тепліше від дихання людини чи від її рухів. Деякі господарі обходяться муляжами приладів. Одним своїм виглядом вони відлякують злодіїв.

Зараз ви читаєте новину «Килимок біля входу допоможе таємно позначити злодія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути