— Йогуртницею користуємося вже півроку і задоволені, — каже Ярослава Бень, 25 років. — Купили, коли переводили сина Остапа на кисломолочні продукти. Послухалися поради лікаря Комаровського. Тепер ми з чоловіком перейшли на домашні кефіри.
Ярослава кип'ятить молоко, охолоджує до +40°С. Додає суху закваску, яку купила в магазині дитячого харчування. Перемішує, розливає по ємностях. Кефір готують 8 год., йогурт — 5, сирок — 7. Будь-який рух може завадити заквашуванню.
— Пити можна в будь-яких кількостях, а найкорисніше в перші 48 годин. Замість сухої закваски іноді використовую зроблений попередньо кефір. Читала, що можна ще замінити магазинним йогуртом, але ще не пробувала.
Йогуртниці продають за ціною від 200 грн. Вони бувають з однією посудиною або з кількома скляними банками місткістю до 150 мг.
— Більшість йогуртниць мають літр об'єму. Це мало, тому часто доводиться купувати додаткові комплекти, — каже продавець-консультант Андрій Рак, 23 роки. — Зараз є багато йогуртниць із таймерами. Він вимикає йогуртницю, при тому тепло в ній зберігає. Тобто процес закваски не зупиняється. Так економиться електроенергія.
Роботу йогуртниці не можна перевірити в магазині. Тому важливо зберігати гарантію і чек, щоб в разі потреби повернути неякісний товар.
— Перед початком приготування йогурту або кефіру обов'язково ознайомтеся з інструкцією. Кожна марка товару має свої особливості. Завжди використовуйте тільки чистий посуд, добре ошпарений кип'ятком. Термометр краще протерти спиртом.













Коментарі