Більшість господарів заготовлюють овочі й фрукти на зиму влітку, коли сезон. Способів сушіння є кілька. Хтось залишає їх на відкритому сонці, інші сушать у духовці. Дехто купує спеціальні сушарки. В них можна помістити фрукти і займатися своїми справами.
Інфрачервоною сушаркою "Січ" із нержавіючої сталі можна заготувати не лише фрукти, а й овочі, спеції, м'ясо чи морепродукти. При цьому збережуться аромат, смак, колір, вітаміни й біологічно активні речовини. Відмінність від інших способів сушіння — при інфрачервоному випромінюванні волога з продуктів видаляється поступово.
Для людини таке випромінювання нешкідливе. За допомогою інфрачервоної сушарки можна заготовити супові та овочеві набори, фрукти для компотів і зробити пастилу та корисні ласощі.
Сушені фрукти й овочі зручно зберігати, тому що вони менше важать і не займають багато місця. Без тари можуть лежати рік. За цей час втрачається лише 5–15% вітамінів. У герметичній упаковці — не менше двох років.
Сушарку можна замовити на сайті t-klio.dp.ua.
Коментарі