пʼятниця, 02 листопада 2018 05:20

Інфрачервоні обігрівачі не спалюють кисень

Автор: WWW.NAVRO.ORG
  Інфрачервоні обігрівачі не розсіють тепло. Теплова енергія нагріває предмети. Потім вони поступово випромінюють вторинне тепло в приміщенні
Інфрачервоні обігрівачі не розсіють тепло. Теплова енергія нагріває предмети. Потім вони поступово випромінюють вторинне тепло в приміщенні

— Найпопулярніша тема розмов на роботі — як ефективніше обігріти житло. Одні задоволені масляними обігрівачами. Вранці включив — ввечері повний комфорт. Але скаржаться, що ті тягнуть багато енергії. Другі хвалять теплу підлогу. Третій агітує за рефлектори, або інфрачервоні обігрівачі. У нього в будинку їх сім штук — настінні та напільні. Два на кухні, два в кімнаті, три на мансарді, — розповідає 32-річна Надія Куруленко з міста Буча поблизу Києва.

— У мене основне опалення в будинку — грубка на дровах. Є калорифер. Та користі від нього мало. Треба купувати щось потужніше, але недороге. Обираю, що саме, — продовжує.

— Оптимальне рішення проблеми — комплексний підхід до утеп­лення житла. Тепла підлога разом з інфрачервоним обігрівачем, — каже Віктор Стоян, 39 років, менеджер із продажу опалювальних приладів у Харкові. — Теплі підлоги кладуть у ванній кімнаті, на терасі чи балконі. У кімнатах установлюють інфрачервоні обігрівачі. Основна перевага — не розсіюють тепло. А передають його за 27 секунд після включення приладу.

Теплова енергія нагріває предмети. Потім вони поступово випромінюють вторинне тепло в приміщенні.

— ККД установки, порівняно з традиційними обігрівачами, значно вище. Наприклад, калорифер. Він спочатку нагріває верхню частину кімнати. Тільки після цього відбувається поступове зігрівання нижньої. На це даремно витрачається багато енергії. При використанні інфрачервоного опалення теплові витрати і втрати знижуються до 40 відсотків. У ІК-обігрівачів є можливість регулювання температури. Вони практично не спалюють кисень у приміщенні. Вологість не знижують, але висушують стіни, тим самим запобігають появі грибка. Не викликають неприємних і шкідливих запахів. Безшумні. Прості й дешеві в монтажі та експлуатації, до того ж економні.

Велика кількість моделей інфрачервоних обігрівачів оснащена захисним датчиком від перегріву й екстреним вимикачем — на випадок падіння. І на вигляд гарні.

— Є кілька видів таких обігрівачів. Стаціо­нарні мають коліщатка, їх можна встановлювати на будь-яку горизонтальну поверхню. Універсальні й навісні оснащені системою навісних кріплень. Їх легко монтувати на вертикальних площинах. Універсальні обігрівачі, крім простих кронштейнів для кріплення техніки до стін, мають звичайну підставку. До речі — варто звернути увагу на українських виробників. Їхні прилади якісні та недорогі, — додає Віктор Стоян.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні обігрівачі не спалюють кисень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути