вівторок, 11 липня 2017 00:10

Іграшка обертається протягом семи хвилин

Автор: www.hsmedia.ru
  Вартість спінерів залежить від матеріалу, з якого вони зроблені. Найдешевші — пластикові. Коштують від 70 гривень. Найдорожчі — алюмінієві. Їхня ціна понад 200 гривень
Вартість спінерів залежить від матеріалу, з якого вони зроблені. Найдешевші — пластикові. Коштують від 70 гривень. Найдорожчі — алюмінієві. Їхня ціна понад 200 гривень

З весни в Україні популярні спінери — іграшки для заспокоєння нервів. Це пристрій діаметром 60–120 мм. Складається з трьох кілець і підшипника по центру, який дозволяє конструкції легко обертатися навколо вісі. Спінер тримають двома пальцями за внутрішню частину, розкручуючи зовнішні кільця.

Іграшку виготовляють з латуні, кераміки, нержавіючої сталі, титану, міді, алюмінію, цинку або пластику. Коштує від 70 до 1100 грн.

— Ціна залежить від матеріалу, з якого зроблені спінери. Пластмасові — найдешевші. Алюмінієві — найдорожчі, — розповідає власник інтернет-магазину SpinnerОk Олексій Іванов, 39 років. — Дуже важливий параметр під час вибору цієї іграшки — час обертання. Він залежить від якості підшипника по центру і від ваги кілець. Чим важчі кільця-обтяжувачі — тим довше спінер крутитиметься. Краще, щоб і підшипник, і кільця були металевими або керамічними. Спінери можуть обертатися без упину до 7 хвилин. Іграшки по­пулярні серед дітей і дорослих. Для дітей віком 5–12 років — меншого розміру. Їм легше такі тримати. Ті, що від 12 років — важчі і більші. Маленьким дітям незручно ними грати. Моїй 4-річній доньці складно тримати його в руках. А 10-річний син грає легко та із задоволенням.

Спінери бувають подвійні, потрійні, у формі павуків, кажанів, черепів, квітів, коліс автомобіля. З підсвічуванням і без. Іграшки для дів­чат оздоблюють різнокольоровими камінцями. Для дорослих є моделі із вбудованими запальничкою, годинником чи компасом.

Іграшку 1993 року створила інженер-програміст 65-річна Кетрін Хеттінґер зі США. Її донька мала аутоімунне захворювання, що викликало синдром м'язової стомлюваності. Жінка зробила іграшку зі скотчу та газети. Через 3 роки після цього подала патент на круглий пристрій із суцільного шматка пластику, який можна обертати на кінчику пальця. Розіслала прототип виробникам іграшок. Їй відмовили. Почала його виробляти сама й продавати на ярмарках. 2005 року дія патенту закінчилася, а щоб його продовжити у Кетрін не вистачило $400. За 10 років цю іграшку почали масово виробляти в Китаї й продавати в усьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Іграшка обертається протягом семи хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути