вівторок, 23 вересня 2008 15:42

Хутряні жилети одягають до коктейльних суконь

Автор: фото: REUTERS/Jack Dabaghian
  Хутряний жилет із лисиці дизайнер Жан Пауль Кнот поєднав у ансамблі із гольфом чорного кольору. Довгий металевий ланцюжок від сумки слугує ще й прикрасою
Хутряний жилет із лисиці дизайнер Жан Пауль Кнот поєднав у ансамблі із гольфом чорного кольору. Довгий металевий ланцюжок від сумки слугує ще й прикрасою

"Цієї осені в жіночому гардеробі обов"язково має бути жилет, — зауважує столична дизайнерка Дарина Тараненко, 30 років. Моделі, які демонстрували її колекцію "Осінь-зима 2008", були одягнуті в хутряні жилети зі скандинавської лисиці, оздоблені шовковими вставками. — Це не просто тепло й гарно. Жінка виглядає в такому одязі розкішно".

До вечірніх нарядів дизайнерка не радить одягати жилети. Вони придадуться до однотонних гольфів та джинсів, а також коктейльних суконь.

Хутро з довгим ворсом пасуватиме високим та худим. Жінкам низького зросту краще купувати хутряні жилети з коротким ворсом. Пишним Тараненко радить вибирати жилети зі шкіряними вставками по боках. Поєднання фактур візуально зробить фігуру стрункішою й підкреслить лінію талії.

— Для того щоб хутро не збивалося під верхнім одягом, раджу одягати пальто чоловічого крою — без підкресленої талії та виточок на грудях.

На думку дизайнера, жилети з довгого хутра не потребують прикрас. А от поверх виробів із короткої шерсті чи стрижених Тараненко радить одягнути вузький шарф або масивні металеві прикраси.

Продавець верхнього одягу столичного Центрального універмагу Наталія Дорошенко каже, що нині жінки запитують твідові або шерстяні жилети з вирізаними спинками.

— У нас продаються переважно жилети з широкою, а не вирізаною спиною, — каже. — Вони тепліші. Під такий верх жінка навіть в офіс може вдягти напівпрозору блузу.

Хутро з довгим ворсом пасуватиме високим

Стелажі столичного універмагу заставлені здебільшого виробами вітчизняного виробництва. В асортименті — плетені, трикотажні жилети довжиною до стегна ціною від 110 грн. Твідові продають від 89.

У магазині одягу з Італії "Сеш" у столичному торговельному центрі "Глобус" приталені однотонні картаті жилети й болоньєві продають за 79—130 грн.

— Жилети можна поділити за стилями: класичні, молодіжні та спортивні, — пояснює 28-річний Олег, продавець магазину. — Якщо жінка не хоче вбирати в офіс піджак, вона заміняє його жилеткою.

Усі жилети тут з атласною підкладкою та без кишень.

— Якщо жінка одягає блузу з жабо, жилетку потрібно підбирати з глибоким декольте, — радить столична дизайнерка Ольга Залуцька, 24 роки. — Жилети добре підкреслюють комірці й манжети блузок.

Ольга Залуцька пошила на осінь жилети з невеликим рукавом. На думку дизайнера, хутряні жилети цієї осені жінки носитимуть й поверх осінніх курток та приталених пальт довжиною до стегна.

— Шовкові жилети довжиною до грудей жінки купують як прикрасу чи аксесуар до гольфів чи сорочок, — запевняє Наталія Михайлова, 31 рік, продавець "Метрограду". — Однак нині модні вироби, що застібаються на великі ґудзики.

До однотонних жилетів слід одягати пістряві блузи чи гольфи й навпаки. Спідниці або брюки мають бути однотонними.

— Приталений жилет пасуватиме до спідниці-олівця, — вважає Владислав Богомолець, 38 років, продавець столичного торговельного центру "Квадрат" на Лук"янівці. — Светрик жінка може одягнути вільного крою. Жилет підкреслить і стегна, і талію.

Елі Сааб розшив вовняні вироби бісером

Під час тижня моди в Парижі моделі ліванського дизайнера Елі Сааба демонстрували приталені вовняні жилети, розшиті кольоровим бісером. Вага кожного — 5 кг.
— Вважаю, що такий жилет слід одягати до чорної маленької сукні або до дірявих джинсів та чорного гольфа, — говорить дизайнер після показу. — Бісерини кравчині пришивали руками. Для оздоблення кожного пішло три доби. Мені найбільше подобаються жилети, розшиті квітами з рожевого бісеру.
У фірмових магазинах Парижа й Лондона розшиті жилети дизайнера Елі Сааба коштуватимуть від $1500.

Зараз ви читаєте новину «Хутряні жилети одягають до коктейльних суконь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути