Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 18:40

DVD-програвач треба перевірити зі своїм диском

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Продавець магазину ”Домотехніка” на Петрівці в Києві  Алла Бабець показує, як керувати грою на DVD-плеєрі
Продавець магазину ”Домотехніка” на Петрівці в Києві Алла Бабець показує, як керувати грою на DVD-плеєрі

Відеомагнітофонів більше не продають у столичних магазинах. Їх витіснили DVD-плеєри. Фахівці кажуть, що виробники швидко випускають нові моделі. Новинки за кілька місяців застарівають і дешевшають.

33-річна киянка Тетяна Юша кілька місяців тому купила DVD-плеєр фірми "ВВК". Шукала недорогий програвач, який показував би фільми у будь-якому форматі. Рік тому такий DVD-плеєр коштував близько 500 грн.

— У лютому зайшла з подругою Іриною в "City.com" біля метро Дарниця, — розповідає Тетяна. — Подруга шукала новий телевізор. Навпроти на полиці стояли DVD-плеєри. Мій "ВВК" тоді коштував 380 гривень.

Продавець сказав, що програвач не з останніх моделей. Але читає будь-які диски, навіть комп"ютерні.

— Деякі дешеві DVD-програвачі читають фільми тільки у стандартних форматах CD та DVD, — каже продавець супермаркету електроніки "City.com" Ілля Абрамський, 25 років. — А компакт-диск у комп"ютерному форматі DivX (MPEG4) вони не бачать.

Формат DivX стискає інформацію. На один компакт-диск можна записати кілька фільмів нормальної якості.

Нові моделі дешевшають через кілька місяців

— На верхній панелі програвача виробники пишуть, які формати він бере, — розповідає Ілля. — Але буває, що плеєр із написом DivX не бачить комп"ютерного диска. Тому DVD-плеєр треба перевіряти. Можна принести свої диски і подивитися, чи буде їх читати плеєр.

Тетяна Юша купила кілька фільмів у форматі DivX і скористалася порадою продавця. Усе працювало, якість сподобалася. Ціна теж влаштовувала.

Зображення може бути неякісним, якщо програвач підключають до старого телевізора. Там частота відеосигналу DVD-плеєра не збігається з частотою екрана.

— Моєму телевізорові "Томсон" п"ятий рік, — розповідає Тетяна. — Тому я трохи побоювалася, що буде погано показувати. Але якість фільмів — як у кінотеатрі.

Програвач Тетяни Юші відтворює фільми у форматах DVD і DivX. Неліцензійні записи, які деякі плеєри не беруть, теж показує нормально. Жінка часто слухає музику з дисків МР3 і переглядає на телевізорі цифрові фотографії. У магазинах побутової техніки є 4–5 моделей недорогих DVD-плеєрів, які читають усі формати. Коштують вони до 300 грн.

На дорожчі цифрові програвачі можна переносити знімки та музику. Роз"єми для карток пам"яті та флешок мають DVD-плеєри від 400 грн.


Скільки коштує DVD-плеєр


 Фірма, назва моделі Ціна, грн  Мережа 
 Магнавокс MDV 434/51  249  Фокстрот
 Ролсен RDV-590  259  Фокстрот
 LG DGK 589X  278  Домотехніка
 Свен HD-1040 Silver  296  City.com
 Супра S-DP8  304  Домотехніка
 Одеон DVP 202  310  City.com
 Тошиба SD-260-SR  314  Домотехніка
 Вітек VT-4075  315  City.com
 Самсунґ DVD-P355  319  Ельдорадо
 DEX DVP-5501V  320  City.com
 Панасонік DVD-S325EE-S  349  City.com
 Соні DVP-NS36  350  Ельдорадо
 ВВК DV 313 SI  364  City.com
 Піонер DV-393-S  389  Ельдорадо
 Філіпс DVP-3040K  394  Домотехніка



Дует-рекордер читає відеокасету і компакт-диск

На столичному ринку "Петрівка" і в деяких кіосках ще продають відеокасети по 15–25 грн. Хоча їх значно менше, ніж компакт-дисків.
— Відеокасети можна переглянути і переписати на дует-рекордерах, — розповідає продавець крамниці "Ельдорадо" 30-річний Валерій Сотара. — Прилад читає і відеокасети, і компакт-диски.
Продавець радить звертати увагу на характеристики дует-рекордера. Прилади за 700 грн переписують кіно з компакт-диска на відеокасету, а навпаки — ні.

На DVD-плеєр поставили п"ять ігор

Компанія LG робить DVD-плеєри з п"ятьма вбудованими відеоіграми: шахи, шашки, карти і горішки. Розваги є на двох моделях — "LG DGK 684 X" і "LG DGK 688X". Ігри записані на процесор. Але додати туди ще іграшок не можна.
— DVD-плеєр підключається до телевізора. Вибираєте програму на телевізійному пульті. А керують грою з пульта плеєра, — розповідає продавець столичного магазину "Домотехніка" на Петрівці Іван Романенко, 30 років.
DVD-плеєри з вбудованими іграми — нова розробка LG. У продажу вони з"явилися торік. У "Домотехніці" обидва програвачі коштують по 464 грн.

Зараз ви читаєте новину «DVD-програвач треба перевірити зі своїм диском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути