пʼятниця, 02 листопада 2007 15:15

До тигрової сукні взувають чорні чобітки

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Ведуча телепрограми ”Ваш вихід” на Першому національному каналі Наталія Розинська на закриття кінофестивалю ”Молодість” одягла сукню леопардового забарвлення
Ведуча телепрограми ”Ваш вихід” на Першому національному каналі Наталія Розинська на закриття кінофестивалю ”Молодість” одягла сукню леопардового забарвлення

"Тигровий орнамент став майже класичним. Він ніколи не виходить із моди, а цього сезону зайняв у гардеробі провідне місце", — вважає львівська дизайнерка Роксолана Богуцька, 38 років.

Восени носитимуть речі з різнокольоровими "хижими" плямами різних відтінків — від сіро-чорного до помаранчево-чорного. Тигрове забарвлення хутряних виробів наближатиметься до природного.

— Раджу жінкам не поєднувати сукенки, плащі чи шуби з дрібними аксесуарами такого ж кольору, — веде далі Роксолана. — Буде рябіти.

Нині ця гама актуальна також і для взуття, вважає Богуцька. Плямисті чоботи слід підкреслювати тоненькими пасками чи брошками. Одяг такого ж кольору не підійде.

— Через те що колір досить агресивний та привертає увагу, аксесуари слід вибирати обережно, — радить Богуцька. — Вони мають бути ненав"язливими та стриманими. Сукню тигрового кольору добре підкреслять чорні чоботи та сумочка. Блузку — чорне намисто. Хоча прикраси варто вибирати залежно від фактури тканини.

У гардеробі киянки Наталії, 32 роки, є спідниця, берет і плащ тигрового кольору. Одяг вона шиє сама.

— Плащ пошила цієї осені. Колір — приглушений коричнево-чорний, орнамент — тигровий. На тканині є дрібні блискучі лусочки та шерстинки, — каже Наталя. — Багатьом жінкам личать коричневі та помаранчеві теплі відтінки.

Блиск тканини привертає увагу чоловіків, вважає швачка.

— Такі речі практичні. Вони гармонізують з рештою гардероба, — пояснює Наталя. — До них підбираю однотонний одяг, щоб виглядати святково.

Достатньо вдягти сукню та розпустити волосся

Рукави на осінньому плащі майстриня пошила з однотонного коричневого трикотажу. Кант оздобила тоненькою плямистою смужкою.

— На пошив та розробку моделі витратила чотири дні, — розповідає Наталя. — За тканину заплатила 170 гривень. Готову річ за таку ціну не купиш.

У бутику "Мода Італіано" столичного універмагу "Україна" висить одяг леопардового та тигрового кольорів. Шуби завдовжки до стегна зі штучного хутра коштують 399 грн. Короткі стрейчеві сукні сріблясто-чорного кольору — 569 грн. Сорочки за фігурою, з плетеним паском — 539 грн.

— На осінь ми завезли тигрові плаття, — говорить Віктор Журко, 46 років, реалізатор столичного ринку "Петрівка". — Дівчата купують їх добре, бо сукні пошиті з тканини, яка "тягнеться" і гарно підкреслює фігуру. Замість лямочок тримається на золотавих ланцюжках, — показує товар продавець. — Вони також прикрашають одяг. Дівчині достатньо буде вдягти таку сукню та розпустити волосся. Цього досить, щоб усі казали: "Гарна!".

Сукні на розкладці Віктора Івановича коштують 450 грн. Поруч Світлана Володимирова, 52 роки, продає гольфи за 45 грн і вовняні кофти за 110 грн тигрового кольору. Жінка каже, що попит на такі товари зріс.

На столичному ринку "Троєщина" за 350 грн продають тигрові чоботи-ботфорти. На "Даринку" такі на 50 грн дорожчі.

— Ці чоботи дуже яскраві, — запевняє продавець "Даринку" Олена Тугно, 34 роки. — Увага всіх зосередиться на вас, коли їх взуєте. Тому жінці в жодному разі не можна вдягати до них яскраві речі чи робити яскравий макіяж.

У взуттєвому магазині "Оліп", що на Подолі, тоненькі тигрові паски продають по 75 грн.

Зараз ви читаєте новину «До тигрової сукні взувають чорні чобітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути