неділя, 29 квітня 2007 16:34

До пишних спідниць пасує високий каблук

"Напередодні Великодня широкі спідниці так розбирали, що ми не встигали їх довозити. За день більш як десять штук продавала. І тепер багато купують. Ближче до літа часто питають лляні", — розповідає продавщиця львівського ринку "Краківський" 33-річна Марія Баб"як.

Разом із сестрою Іриною Марія торгує жіночим одягом. Каже, що раніше спідниці не були такі популярні.

— Два-три роки тому дівчата майже не купували спідниць, — згадує Марія. — А минулої весни почали з"являтися широкі, з рюшами, вставками. Цього року їх купують частіше, ніж капрі та шорти.

У бутиках на базарі висять спідниці, розширені донизу. Переважно однотонні. Рідше в горошок, смужку або клітинку. Моделі здебільшого пишні — із широкими складками, рюшами та вставками. Цього сезону залишаються модними "чотириклинки", спідниці-годе та плісе з видовженою талією.

Модельєри часто поєднують в одному виробі 2–3 різновиди тканини або ж обирають один вид матеріалу, але різний за кольором чи візерунком.

Із біжутерії треба одягати великі брошки

Студентка Ірина вподобала у бутику Баб"яків коричневу жату спідницю із заниженою талією і низом із двох шарів. Нижній — зібрана атласна смужка, а верхній — лляна з атласними вставками.

— Ця модель коштує 170 гривень — одна з найдорожчих, бо пошита з натуральних і  модних нині тканин, — пояснює Марія.

Такі спідниці можна купити від 65 до 200 грн. Найдешевші — міні-спідниці зі складками. Із синтетики коштують десь 100 грн, із натурального матеріалу — 160–200. Польські спідниці продають за 140–230 грн, німецькі та італійські — за 200–300 грн.

— Дуже пишні спідниці та з рюшами одягають на якісь урочистості, — зазначає завідувач ательє "Для пані" модельєр Тетяна Бура, 51 рік. — Скромніші моделі з льону та вельвету можна носити на роботу.

Ділові пані до багатошарових спідниць можуть підібрати приталені короткі піджаки або сорочки з високими комірцями. Прихильниці романтичного стилю — вузькі шифонові блузи з рюшами або жабо.

До широких спідниць пасуватимуть легкі чобітки, туфлі або босоніжки із закритим носком.

— Носочок має бути видовжений або заокруглений, — каже модельєр. — Головна вимога до взуття — високі підбори. Їх товщина значення не має, пасуватиме навіть танкетка. Як на мене, ідеальний вигляд матиме шпилька.

Із біжутерії дизайнери радять одягати ланцюжки з масивними намистинами або великі брошки.

Сарафан коштує від 120 гривень

На львівських ринках з"явилися спідниці-сарафани з тонкого льону та бавовни із завищеною талією і широкими шлейками. Турецькі вироби продають за 120–170 грн.
— Нині модні чорні сарафани з картатими вставками, — розповідає продавщиця ринку "Перехрестя" 22-річна Наталя Мазур. — Унизу спідниці мають оборку, яку можна стягувати шнурком і робити низ дутим.
У крамничці Наталі є сарафани з високим корсетом, який застібається на сріблясті ґудзики. На талії — чорний пояс із металевою пряжкою. По боках спідниці нашиті кишені круглої форми.
— Під такий сарафан одягають гольф-сіточку або блузу-сорочку, — каже Наталя. — Улітку його можна носити без нічого.

Зараз ви читаєте новину «До пишних спідниць пасує високий каблук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути