Ексклюзиви
неділя, 12 листопада 2006 15:51

Де купити недорогу зимову куртку

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Тетяна Шусть приїхала із Запоріжжя в гості до сестри-киянки. Вибирає біло-блакитний пуховик російського виробника за 378 (489) гривень у магазині ”Каньйон” на вулиці Басейній у столиці
Тетяна Шусть приїхала із Запоріжжя в гості до сестри-киянки. Вибирає біло-блакитний пуховик російського виробника за 378 (489) гривень у магазині ”Каньйон” на вулиці Басейній у столиці

"Не підскажете, як до "Дани" проїхать, фабрики, де плащі без накрутки продають?" — питає на трамвайній зупинці на столичному Подолі жінка в червоному капелюшку, з яскраво фарбованими губами. Ніні Павлівні 66 років, пенсіонерка, раз на тиждень їздить дивитись і вибирати одяг для двох онучок і чоловіка.

— Усі в домі зайняті, а я оце думаю: поїду дідові плащ виберу. Сусіди в "Дану" їздили — на всю зиму закупилися. А мені на прошлій неділі повезло — попала на оптовий ринок на Вокзальній, найшла куртки внучкам по 150 гривень, хороші, пуховики.

Чи не найдешевші куртки на зиму продають на оптовому ринку Центрального залізничного вокзалу. Без етикетки виробника, грубувато зшиті, на синтепоні, але за 109 грн. На Святошинському, Солом"янському ринках чи на Петрівці дешевше за 200 грн навіть коротких немає.

Водночас у магазинах триває сезон розпродажів. У торговельному центрі "Самсон" (Контрактова площа) за 130 грн продають моделі на синтепоні завдовжки до середини стегна — бежеві та чорні.

Дешеві куртки великих розмірів, теж на синтепоні, є в магазині "Все по 55/75" поблизу "Дитячого світу" на Дарниці. Там світло-блакитну не дуже приталену куртку зі штучним хутром на капюшоні можна купити за 134 грн. На другому поверсі магазину "Дитячий світ" за 167 грн продаються короткі прямі моделі та за 179 — молодіжні куртки з відкоченим, як поли, коміром.

Найдешевші пуховики, які вдалося знайти у Києві, є навпроти Бессарабського ринку — в підвалі-магазині "Каньйон" на вулиці Басейній, від російського виробника "Снов імейдж" по ціні 311 грн.

— Тільки два тижні працюємо, але ціни невисокі, й купують добре. Італійські пуховики, такі як "Казара", в нас коштують від 1000 гривень, але це дешевше, ніж у фірмових магазинах, — каже продавець.

Вони тут що — на китайців усьо шиють?

У столичних магазинах "Села" можна знайти короткі молодіжні пуховики з тонким фактурним малюнком від 507 грн. На другому поверсі магазину "Світ Взуття" (метро Дарниця) російські пуховики "Лавіне" зі штучним хутром коштують 880 грн за короткі і 990 грн за довгі моделі. Єкатеринбурзькі яскраво-жовті і блакитні пуховики продають зі знижкою — по 350–470 грн. Такі ж ціни і в магазинах на Позняках.

— Вони тут що — на китайців усьо шиють? — сердито зітхає жінка в чорному пальті 50–52-го розміру в коридорі ТЦ "Магеллан", що на Позняках.

— Проблема магазинних розпродажів — тільки маленькі розміри. Тому навіть не думала йти по магазинах, — каже Олена Гуленко, 22 роки, студентка театрального університету ім. Карпенка-Карого. — Останнім, що купувала собі на зиму, була дублянка. Три роки тому поїхала в Москву на могилу Єсеніна і на першому зустрічному ринку купила. Віддала 300 доларів.

У Києві Олена спершу вирішила шукати нову дублянку на ринку "Троєщина".

— Тонкі і геть короткі дублянки починаються від 250–300 доларів. Із хутряними вставками виходить на 100–150 дорожче. Я вибрала на себе довгу чорну дублянку з поясом і хутром, кажуть — 800 доларів. Зараз їду додому по гроші.

Дівчину вразили несмаком класичні приталені дублянки на масивних замках-блискавках по 600 доларів.

— Не уявляю, хто буде платити за це такі гроші, — дивується і знизує плечима.

На "Даринку", як і на "Троєщині", майже всі дублянки завдовжки за коліно. Довгі чорні, з хутряними нашивками — від $600.

— Було кілька цікаво пошитих дублянок — з кишеньками і широким поясом — по 800 доларів. Але продавці мене там просто дістали, — розповідає Олена. — Вони й говорити з людьми не хочуть. Одним виглядом кажуть: "ти її явно не купиш".

У магазинах одягу дублянок здебільшого не продають. Такі речі можна знайти у спеціалізованих крамницях, які торгують шкірою та хутром. А там ціни починаються від $700.

Дублянки дають у кредит на три роки

— Кредит даємо від шести до 36 місяців. Дубляночки у нас шиються в Туреччині, сировина — з Іспанії та Італії. Ціни — від трьох тисяч гривень за коротенькі, — розповідає Марія, консультант із кредитних питань компанії шкіряно-хутрових виробів "Прінцесс". — Щомісяця наростає 1 або 1,67 відсотка. Що швидше сплатиш кредит, то менше доведеться платити відсотків.
Вироби компанії можна придбати у фірмовому магазині на вул. Богдана Хмельницького, 17/52, в Києві. Якщо купувати коротку дублянку за мінімальною ціною 3 тис. грн у кредит на півроку, щомісяця доведеться сплачувати 595 грн. У цю цифру входять усі відсотки і витрати. Якщо виріб зі шкіри чи хутра, який ви берете в кредит, за ціною перевищує 5 тис. грн, окрім паспорта та ідентифікаційного коду треба подати копію всієї трудової книжки та довідку про доходи.

Зараз ви читаєте новину «Де купити недорогу зимову куртку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути