Олександра Томин із міста Дубляни на Львівщині сушить овочі. Узимку готує з них супи для сина 3-річного Андрія.
— Я живу у квартирі. Зберігати овочі нема де. Взимку продають тепличні й імпортні. Дитині такого не даси. А літні овочі — натуральні, з поля. Тільки такі можна готувати малечі. Я насушую кабачків, моркви, цвітної капусти, зелені, — розповідає Олександра Томин, 28 років.
Сушарку "Дачник-4" їй подарувала свекруха. Навчила готувати сухофрукти й овочі.
— Супи із сухих овочів виходять смачними, зберігають усі корисні речовини. Я їх розмочую, і вони набирають нормального вигляду, — продовжує. — Дуже зручно сушити ягоди та фрукти. Я насушила суниці й чорниці. Узвари з них рекомендують дітям при болях у животі. Коли в сина прорізалися зубки, він став тягнути все до рота. Я йому даю фруктові чипси.
Олександра нарізає скибками яблука, банани й ананаси. Сушить 8 год. при +40°С. Коли синові виповнилося 2 роки, почала давати цукати домашнього приготування. Апельсини, персики, абрикоси та сливи змочує в цукровому сиропі, обвалює в цукровій пудрі. Потім сушить у сушарці.
— Дитина їх з апетитом їсть. Лікар порадив давати щодня. Вони містять багато корисних речовин і добре впливають на кишківник. У дитини не буває закрепів. А магазинних цукерок та печива я не даю. У них багато хімії і консервантів. Домашні цукати обходяться в кілька разів дешевше за магазинні.
Коментарі