понеділок, 11 листопада 2019 00:25

Брикети виділяють у 1,5–2 рази більше тепла, ніж дрова

— Опалюю будинок твердопаливним котлом. На дрова щосезону йшли шалені гроші. Спробував для інтересу раз замінити на паливні брикети. Спершу топив ними вперемішку із дровами. Згодом від дров узагалі відмовився — топлю тепер тільки брикетами, — каже 61-річний Микола Палій із Херсона.

— Брикети мають високу щільність. Навіть вищу, ніж у дуба. Завдяки цьому горять вони значно довше: на повне згорання йде у 2–4 рази більше часу, якщо порівнювати з дровами. Тому й витрати є значно меншими, — розповідає Мирослав Рішко, фахівець деревообробного підприємства, яке включає повний цикл деревообробки.

Тепла в результаті спалювання 1 кг брикетів виділяється в 1,5–2 рази більше, ніж при спалюванні тієї ж кількості дров. Під час горіння вони не іскрять, диму виділяють мінімум, не "стріляють" і не самозаймаються.

— За умови правильного зберігання вологість брикетів не перевищує чотирьох-восьми відсотків. Після згоряння вони перетворюються не на вугілля, а на золу. Причому кількість її мінімальна: становить усього один-два відсотки від загального обсягу спаленого продукту.

Брикети виготовляються з відходів деревообробної й харчової промисловості. Використання їх не шкодить навколишньому середовищу. Золу після спалювання можна застосовувати як добриво.

Брикети розраховані на всі види топок і твердопаливних котлів. Для печей та камінів теж підходять. Місця для зберігання потребують удвічі менше за дрова: 1 тонна брикету займає 1 куб. м, тоді як дрова — 2–3 куб. м.

Деталі за тел. 0(96) 84 30 267, с. Бедевля, Закарпатська обл. чи на сайті www.pilet-briket.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Брикети виділяють у 1,5–2 рази більше тепла, ніж дрова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути