Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 00:06

Балкон найвигідніше обігрівати теплою підлогою

Автор: WWW.NASH-REMONT.COM
  Перед тим, як покласти електричну теплу підлогу, бетонну плиту утеп­люють пінополістиролом завтовшки не менш як 10 сантиметрів. Його клеять до підлоги, шви заповнюють піною
Перед тим, як покласти електричну теплу підлогу, бетонну плиту утеп­люють пінополістиролом завтовшки не менш як 10 сантиметрів. Його клеять до підлоги, шви заповнюють піною

— У мене квартира мала, а балкон великий. Хотілося б облаштувати його під додаткову кімнату. Але, як правильно утеплити своїми руками, — не знаю. Може рекомендації дадуть фахівці? — каже Михайло Гунько, 52 роки. Працює на автопідприємстві в Житомирі.

— Багато людей звертаються до нас із такими замовленнями. Балкони і лоджії перестають бути складами для зберігання непотрібних речей. Облаштовують кабінет, майстерню, зимовий сад, — розповідає 47-річний Євген Котляр, майстер із ремонту квартир і нежитлових приміщень у Києві. — Утеплити балкон або лоджію своїми руками не складно. Перш за все їх потрібно засклити.

Слід оглянути стіни й підлогу. Визначити великі та малі щілини. Залити їх якісною піною. Коли висохне, надлишки зрізати канцелярським ножем. Потім нанести гідроізоляцію на нижню частину стін і підлогу. Обробляють їх ґрунтовкою глибокого проникнення. Це можна зробити пензлем або розпилювачем. Почекати не менше 6 годин, нехай добре просочиться. Якщо стіна зроблена з шлакобетону — ґрунтують двічі.

Далі варто вирівняти підлогу за допомогою цементно-піщаних сумішей. Укласти теплоізоляційні плити. Стики між утеплювачем і стінами обов'язково слід проклеїти пароізоляційним скотчем. Інакше може з'явитися волога, пошириться грибок. На плити укласти полімербетон товщиною 4 сантиметри. На нього — армовану дротяну сітку.

— Якщо не утеплювали балкон або лоджію, комфортні умови взимку можна забезпечити лише за допомогою опалення. Найвигідніша — електрична тепла підлога. Перед тим, як її покласти, бетонну плиту утеплюють пінополістиролом завтовшки не менш як 10 сантиметрів. Його клеять до підлоги, шви заповнюють піною. Далі кладуть електричний кабель для теплої підлоги. Йому необхідно надати форму, що дозволить охопити максимальну площу. Наступний шар — бетонна стяжка товщиною 4–5 сантиметрів. Для приготування розчину використовують цемент М-400 і пісок у пропорції один до трьох. Додають воду, щоб розчин вийшов, як густа сметана. Зверху кладуть плитку.

Потім стіни вирівнюють за допомогою цементного розчину. Після цього тарілчастими чи плоскими дюбелями кріплять листи пінопласту товщиною ­50–60 міліметрів. Стики між плитами герметизують тією ж монтажною піною. Стелю роблять із вологостійкого гіпсокартону, прикривають дроти.

— Щоб сховати утеплювач, також використовують гіпсокартон або вагонку. Можна стіни заштукатурити, — каже Євген Котляр.

Зараз ви читаєте новину «Балкон найвигідніше обігрівати теплою підлогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути