пʼятниця, 27 червня 2014 06:05

Автоклави з нержавійки служать десятиліттями

Автор: ФОТО з сайта www. autoclav.com.ua
  Василь Громов із Полтави дістає зі свого автоклава тушковане м’ясо
Василь Громов із Полтави дістає зі свого автоклава тушковане м’ясо

— Зараз продають багато автоклавів. Великі, маленькі, газові, комбіновані електричні. Кожен має переваги і недоліки, але в жодному разі не раджу купувати саморобних. Тільки заводські, виготовлені на спеціальному обладнанні. На які виробник дає гарантію, — каже Віталій Приймак. Він продає автоклави. Радить, як обрати прилад залежно від потреб.

Автоклав — це герметичний пристрій, який працює під ­тиском та з високою температурою. При температурі 120 градусів у ньому готують м'ясні та рибні консерви, каші, паштети, тушонки. У таких умовах знищуються всі бак­терії. Консерви можуть зберігатися більше року.

— Автоклав має бути повністю укомплектований. Мати манометр, термометр, ніпель для закачування повітря і аварійний клапан. Прилад роблять із нержавійки і чорного металу. Нержавіючі — практично вічні, служать десятиліттями, їх можна зберігати де завгодно. З чорного металу теж довговічні, але їх треба насухо витирати, зберігати у сухому місці, стежити, щоб не було корозії. Комплектуючі одинакові.

За принципом нагріву автоклави бувають газові та електричні (комбіновані). Перші треба ставити на газову плиту або вогнище. Другі можуть працювати від електромережі, на газі чи від вогнища.

— На електричному обов'язково має бути терморегулятор, який підтримує задану температуру. Виставив — і все. На ринках часто продають без регуляторів. За таким постійно треба наглядати: то вмикати, то вимикати з мережі. Електричний, тобто комбінований — найкращий.

За об'ємом автоклави розраховані на 8, 16, 24, 40 і 100 півлітрових банок.

— Найменші популярні серед рибалок. Такі важать 8 кг, ними можна зготувати тушонку прямо на ставку. Для родини з трьох-чотирьох осіб найпрактичніший — на 16 і 24 банки. Достатньо місткий, його можна поставити на побутову плиту. Тим, хто тримає багато худоби чи птиці, найкраще підійде на 40 баночок. Такими швидше переробляти велику кількість сировини. Автоклави на 100 банок беруть господарства, які професійно виготовляють консерви. У таких приладах можна готувати тушонку і в жерстяних банках.

Детальнішу інформацію можна дізнатися за тел.: 0(97) 870 04 30, 0(66) 390 59 53, або на сайті autoclav.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Автоклави з нержавійки служать десятиліттями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути