субота, 08 червня 2013 12:43
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

"Регіонали" мають зробити все можливе, щоб заштовхнути Кличка в крісло мера

Гальмуючи вибори мера Києва, влада, як не дивно, робить послугу опозиції. Адже серед опозиціонерів є лише один кандидат, який може виграти у нинішнього голови КМДА Олександра Попова, - лідер УДАРу Віталій Кличко. Але йому навряд чи захочеться отримати посаду без практичних повноважень і при підконтрольній владі міській раді.

Він зможе розраховувати хіба що на голоси фракцій УДАР (13 депутатів) та "Батьківщина" (9 депутатів). Всього ж у Київраді 120 обранців. Неважко уявити, що будь-яку ініціативу мера "тушкована" більшість може легко заблокувати. Він не зможе впливати на формування бюджету, програми розвитку міста, керівників комунаотних підприємств тощо. Та й виявити недовіру міському голові при такому розкладі — раз плюнути.

Виходячи з цього, "регіонали" мають не лише якнайшвидше оголосити вибори, а й зробити усе можливе, аби Кличко став єдиним кандидатом від опозиції. Щоб тим самим заштовхнути його в крісло мера і за два роки до президентських виборів благополучно спалити його рейтинг. Адже він, навіть не роблячи різких рухів, уже доганяє Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 тис. киян достатньо, щоб провести вибори не тільки в Київраду, а й президента – Іллєнко

Якщо ж Кличко не поведеться на цю цукерку, а буде послідовним у президентських амбіціях, тоді вибори з великою вірогідністю може виграти Попов. Хоча б за допомогою "бабусь Черновецького". Варто лиш знайти гідну альтернативу гречці, бо вона уже стала притчею в усіх устах. Та й провести вибори десь у розпал літа, коли активної частини населення в столиці не буде.

Виграш Попова буде важливою психологічно перемогою влади над опозицією. Тоді "регіонали" можуть сказати усій країні: погляньте на цих невдах і слабаків, вони навіть у Києві не можуть виграти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки масовими акціями можна добитися виборів у Києві - Карасьов

Якщо ж вибори мера столиці до кінця року не відбудуться, опозиція кричатиме про чергову "узурпацію влади антинародним режимом". І на цьому набиратиме очки. А провладній команді доведеться виправдовуватися перед виборцями всієї країни: чому в усіх містах і селищах відбуваються позачергові вибори депутатів і голів, а в столиці — ні?

В усякому разі, в Києві "регіонали" ризикують втратити ті крихти довіри населення, які у них ще є. Саме про це вдень і вночі мріють опозиціонери.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" мають зробити все можливе, щоб заштовхнути Кличка в крісло мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути