четвер, 12 березня 2015 12:23
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Захід дасть нам летальну зброю, коли вона буде не потрібна

Другий фронт проти Третього рейху США та Англія відкрили у червні 1944 року, коли стало ясно, що СРСР здатен самотужки перемогти Німеччину. Союзники обіцяли це зробити раніше, але чекали, коли два тоталітарних режими якомога більше виснажать один одного.

- Ідеальним результатом війни на Сході був би такий, коли останній німець убив би останнього росіянина і розтягнувся мертвим поруч, - казав Рандольф Черчилль, батько тодішнього британського прем'єра Вінстона Черчилля.
Це зволікання у війні зі світовим агресором обернулося страшними трагедіями і драмами та вплинуло на хід історії. Увірвавшись у Німеччину, бійці Червоної армії чинили страшні звірства і мародерство. Сотні тисяч згвалтованих і убитих після сексуальної наруги німкень. Тисячі тонн вивезених цінностей і трофеїв. Східна Європа майже на півстоліття стала васалом більшовицької Росії. Світ увійшов у довгий період "холодної війни" та відчайдушної гонки озброєнь.

Історія іноді повторюється не тільки у фарсах, а й у гримасах. І ось уже канцлер Німеччини Ангела Меркель умовляє президента США Барака Обаму не давати Україні летальну зброю для боротьби з російсько-терористичними угрупованнями. З одного боку, це можна зрозуміти, бо Путін шантажує Захід ядерною війною. З іншого боку, ідуть якісь незрозумілі ігри. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висуває ідею створення спільної армії Євросоюзу, а Меркель його підтримує.

Схоже на те, що Захід, як і під час Другої світової війни, вичікує, коли Україна і Росія ще більше знесилять одна одну у бійні на Донбасі. Адже їм не потрібні конкуренти ні тепер, ні в майбутньому. Щодо Росії, то усе ясно: вона за кілька років розпадеться. А от Україна здатна стати новою потугою на європейському континенті. По-перше, має величезні потенційні можливості промисловості й аграрного сектора. По-друге, українці показали свою пасіонарність, креативність і патріотизм. А значить, за умов усунення від влади олігархічних кланів та реалізації необхідних реформ зможуть швидко відбудувати країну і розвиватися.

Невже європолітики цього бояться? Чи, може, для них найкращим результатом війни в Україні є взаємне винищення українців і росіян?

У будь-якому разі нам треба сподіватися на свої сили і не чекати милостині від Заходу у вигляді летальної зброї. Він дасть нам її тоді, коли ми здатні будемо самотужки перемогти ворога. Тобто, коли вона уже буде нам не потрібна.

Зараз ви читаєте новину «Захід дасть нам летальну зброю, коли вона буде не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути