понеділок, 03 червня 2013 02:24

50 тис. киян достатньо, щоб провести вибори не тільки в Київраду, а й президента – Іллєнко

50 тис. киян достатньо, щоб провести вибори не тільки в Київраду, а й президента – Іллєнко
Іллєнко: "Ми просто зайдемо в цю Київраду, і більше ніколи з неї не підемо". Фото: Анатолій БАБАК

Якщо на акцію протесту вийде щонайменше 50 тисяч киян, то цього буде достатньо для проведення позачергових київських виборів.

Про це під час мітингу під Київрадою заявив народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Сьогодні завдання кожного з нас – зробити так, щоби на наступну подібну акцію вийшло, як мінімум, 50 тисяч людей, – звернувся він із промовою до мітингувальників. – А для Києва – це абсолютно реальна цифра. Тому що тут проживає 5 мільйонів. Якщо навіть один відсоток із них прийде на таку акцію – це вже буде 50 тисяч. І цього буде абсолютно достатньо, щоби не тільки провести вибори у Київську міську раду, але й дострокові вибори президента, якщо це буде потрібно. А це дійсно потрібно, тому що Київ не живе у вакуумі. І саме звідти (від президента – Gazeta.ua) йде це нищення самоврядування у Києві. Саме звідти йде блокування виборів у столиці, а також зневага до киян і взагалі до всіх українців".

Саме тоді, за словами "свободівця", коли буде така кількість людей, не треба буде жодних промов, жодних розмов.

"Ми просто зайдемо в цю Київраду, і більше ніколи з неї не підемо. Тому що це наша Київрада, це наш орган місцевого самоврядування. Тому давайте самоорганізовуватися. Будемо й далі збирати все більше і більше активних киян і обов'язково цей рух закінчиться перемогою. Я впевнений, що Київ заслуговує на те, щоби мати ті гарантовані права і щоб тут було народовладдя і порядок", – наголосив Іллєнко.

Нагадаємо, 2 червня близько 300 людей мітингували під будівлею КМДА, протестуючи проти рішення Конституційного Суду щодо проведення київських місцевих виборів у 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «50 тис. киян достатньо, щоб провести вибори не тільки в Київраду, а й президента – Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути