неділя, 02 червня 2013 22:10

Біля КМДА люди під дощем співали повстанських пісень і "посилали донецьких"
12

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Сьогодні близько трьохсот людей мітингували під Київрадою, протестуючи проти рішення Конституційного Суду щодо проведення київських місцевих виборів у 2015 році.

Попри дощ у деяких людей був помітний гарний настрій. Ще до початку офіційної частини пікету кияни під гітару співали українських народних і повстанських пісень. Зокрема звучала пісня "Ой, у лузі червона калина", а також "Лента за лентою". А з пісні "Руки геть від старого міста" розпочався власне сам мітинг. ЇЇ виконав один із київських співаків прямо з імпровізованої сцени.

Серед мітингувальників запам'ятався чоловік у масці блазня і капелюсі, одягнений у футболку з написом "Донецких на**й!".

"У нас сьогодні велике свято – останній день цієї Київради. Але вони прикрилися Конституційним Судом. І думають, що він їм дозволить ще два роки грабувати наше місто. Але ми їм скажемо ні! П'ять років закінчилося. Геть із Київради!", – заявив на мітингу координатор громадських проектів ГО "Київський форум" Максим Маньковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібен один великий мітинг, останній штурм" – під Київрадою закликали до мобілізації

У свою чергу член партії "Собор" Наталія Воробйова наголосила, що виборів 2015 року може не настати, якщо зараз дозволити скасувати київські вибори.

"Київ повинен мати легітимну владу. Якщо сьогодні ми позбавимося можливості обирати у Києві, у 2015-му році позбавимося можливості обирати взагалі. Якщо сьогодні нам нав'яжуть незаконні рішення, у 15-ому році нам нав'яжуть що завгодно. Вони хочуть вести нас, наче стадо, але ми не дозволимо цього робити", – зазначила політик.

Зараз ви читаєте новину «Біля КМДА люди під дощем співали повстанських пісень і "посилали донецьких"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути