неділя, 02 червня 2013 19:13

Фесенко про вимогу опозиції призначити дострокові вибори у Києві: "Це напівфантастично"

Фесенко про вимогу опозиції призначити дострокові вибори у Києві: "Це напівфантастично"
Володимир Фесенко: самим опозиційним лідерам ідея участі у виборах київського мера не дуже цікава. Фото: news24ua.com

Опозиція навряд чи зможе реалізувати власну ініціативу щодо проведення позачергових виборів мера Києва та до Київської міської ради.

Таку думку висловив директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в ефірі Українського радіо.

"Якщо вибори будуть позачерговими, то і мер, якого оберуть на таких виборах, і Київрада будуть працювати до осені 2015 року. Але для опозиції це все ж таки шанс вибороти перемогу в Києві. Але чи вдасться цей шанс реалізувати? Опозиція може провести свою постанову тільки за умови, якщо їхню ідею підтримають або комуністи, або більшість позафракційних депутатів, а також частина "регіоналів". На сьогодні поки це напівфантастичний варіант", - сказав Фесенко.

За його словами, ще одна проблема для опозиції полягає в тому, що самим опозиційним лідерам ідея участі у виборах київського мера не дуже цікава.

"Усі опозиційні лідери вже націлилися на вибори президентські? Так це чи ні, ми побачимо вже у червні. Якщо опозиція дійсно зацікавлена у київських виборах, то вона виявить надзвичайну активність у боротьбі за них. Якщо активність буде помірна, або взагалі буде пасивна діяльність опозиції, то підтвердиться гіпотеза, що опозицію дійсно не дуже турбують ці вибори", - зазначив Фесенко.

Нагадаємо, Конституційний суд України вирішив, що необхідно провести вибори мера Києва і депутатів Київради у жовтні 2015 року.

КСУ розпочав розгляд справи про вибори в Києві 11 квітня. Питання було внесено за поданням 48 народних депутатів України про офіційне тлумачення низки положень Конституції та закону про місцеві вибори, зокрема щодо місцевих виборів у Києві.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю закінчився в червні 2012 року, а депутатів Київської міськради - закінчиться в червні 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Фесенко про вимогу опозиції призначити дострокові вибори у Києві: "Це напівфантастично"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути