Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2013 11:34

Лідери фракцій у Рибака сьогодні вирішать долю київських виборів - нардеп

Лідери фракцій у Рибака сьогодні вирішать долю київських виборів - нардеп
На думку Жванії, Конституційний Суд не дав відповіді щодо проведення виборів, тому це мають вирішити у парламенті. Фото: ru.golos.ua

Сьогодні керівники фракцій на нараді у спікера Володимира Рибака мають ухвалити рішення щодо голосування за призначення виборів у Києві.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це в інтерв'ю журналістам у Верховній Раді сказав "регіонал" та керівник Комітету з питань місцевого самоврядування Давид Жванія.

За його словами, поки Комітет не може прийняти політико-правове рішення у цьому питанні, адже до нього надійшло багато опозиційниз законопроектів із цього питання.

"Є навіть такий, що пропонує провести вибори вже у вівторок. У нас усі погодилися, що рішення повинне прийматися у кабінеті голови Верховної Ради. Треба, щоб лідери фракцій зібралися й ухвалили рішення. Після цього комітет відпрацює постанову щодо призначення виборів", - пояснив Жванія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьбу за київські вибори можуть винести за межі України - політолог

"Регіонал" запевнив, що питання щодо того, проводити вибори Київради та мера столиці одночасно чи в різний час, потребує глибокої дискусії.

"Тому що необхідно ухвалити не один закон, а цілу купу. Тобто створити комісію, знайти кошти, а це зміни до бюджету. Там є багато питань, які мають бути вирішені з призначенням дати виборів", - наголосив політик.

Говорячи про те, наскільки ймовірно, що Київські вибори будуть цього року, а не 2015-го, Жванія зауважив, що Конституційний Суд не дав відповіді щодо проведення виборів, тому це мають вирішити у парламенті. При необхідності - за участю президента.

Зараз ви читаєте новину «Лідери фракцій у Рибака сьогодні вирішать долю київських виборів - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути