субота, 08 червня 2013 10:52

Акції громадянської непокори треба готувати на осінь - Шкіряк

 Акції громадянської непокори треба готувати на осінь - Шкіряк
Зорян Шкіряк ФОТО: Ольга Каменєва, Gazeta.ua

Киянам нав'язують владу, яку вони не обирали. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав лідер громадської організації "Новий Київ", колишній депутат столичної ради Зорян Шкіряк.

"Конституційний суд - це "суд донецьких", який виконує накази однієї людини — президента. Рішення по виборах у Києві не відповідає Конституції, адже там чітко визначений термін повноважень мера і міськради. Вибори мали б відбутися після 2 червня цього року як позачергові. А людям нав'язують владу, яку вони не обирали. Стало зрозуміліше, що Янукович і компанія налаштовані знищити місцеве самоврядування. Партія регіонів намагається втримати адміністративний контроль над Києвом до наступних президентських виборів", - наголосив він.

За його словами, опозиція має домагатися проведення виборів у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР вважають, що вибори киянам не дуже потрібні

"Знову треба буде вносити законопроекти по виборах у столиці. Закликати людей виходити на протести, оточувати Київраду, парламент і озвучувати вимоги. Однак влада невипадково для перенесення виборів обрала такий час — літо. Акції громадянської непокори треба готувати на осінь. Зверніть увагу: кардинально побільшало киян, які хочуть виїхати за кордон. Таке було в депресивних регіонах Сходу та подекуди на Західній Україні. У столиці ситуація критична", - зауважив політик.

Він вважає, що опозиція робить недостатньо для виведення людей на вулиці з вимогою проведення виборів міського голови та Київради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" про київські вибори: Опозиція піариться, а Київрада - легітимна

Якби кілька днів по 2-3 години хоча би 50 народних депутатів стали на станціях метро — ключових розв'язках, місцях найбільшого скупчення людей, узяли по мегафончику і пояснювали, чому треба прийти, ставлення до акції серед киян було б зовсім інакше. Я очікував 15-20 тисяч під Радою (2 квітня зібралися близько 5 тисяч. —ред). Тоді б і вибори призначили. Зараз будь-яких позитивних зрушень можна добитися лише шляхом виходу на вулицю певної кількості людей. Інші варіанти не проглядаються", - додав Шкіряк.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину « Акції громадянської непокори треба готувати на осінь - Шкіряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути