понеділок, 03 червня 2013 12:49

Тільки масовими акціями можна добитися виборів у Києві - Карасьов

Тільки масовими акціями можна добитися виборів у Києві - Карасьов
Вадим Карасьов.Фото: gazeta.ua

Опозиція не здатна домогтися виборів столичного мера і Київради. Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Опозиція не зможе вирвати у влади вибори мера і Київради - у неї немає для цього сил. Тільки кияни можуть зрушити це питання - масовими акціями. Загроза дестабілізації в Києві і надмірна політизація киян можуть змусити владу піти хоч на вибори мера в цьому році. А Київраду залишити на 2015-й. Такий компроміс може бути. Однак, ніхто перед президентськими виборами не віддасть столицю опозиції", - зауважив він.

За словами політолога, опозиція може закликати киян виходити на вулицю.

"Але вони не вірять, що це щось змінить. За опозицію вони не готові боротися. Вона для цього щось зробила? Якби опозиція висунула єдиним кандидатом в мери Кличка, тоді б люди повірили. Адже кияни хочуть його бачити на цій посаді. Тоді владі було б набагато складніше відкрутитися. Мали б іти з лозунгом "Кличко - наш мер!". Був би лозунг, ідея, мотор мобілізації, персона, навколо якої гуртуються люди, політики, бізнесмени. Цього ж нічого немає. Тому люди бачать, що це абстрактна боротьба за вибори мера і Київради. За абстракціями ніхто на мітинги не ходить", - наголосив Карасьов.

Він вважає, що основні сили опозиції зараз направлені на президентські вибори 2015 року.

"Треба брати окоп за окопом, крок за кроком іти по драбині - розробити тактику та стратегію - спочатку мер, потім розставляти своїх людей на інших посадах. А опозиція хоче все і зразу.  Вона робить і тактичну, і стратегічну помилку, коли думає про 2015 рік, а не про 2013 і не ділить ролі серед головних опозиціонерів", - додав політолог.

Нагадаємо, на сьогоднішній Погоджувальній раді лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція вимагатиме, щоб Верховна Рада призначила позачергові вибори мера та Київради.

Зараз ви читаєте новину «Тільки масовими акціями можна добитися виборів у Києві - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути