Ексклюзиви

Кущі розмножують пагонами

 

У травні завершують висаджувати плодові дерева та кущі. Їх підживлюють органічними добривами. Для розмноження кущів гілки пригинають і кладуть у невеликі заглиблення в ґрунт, прищеплюють гачками й загортають. За літо на цих пагонах розвинеться коренева система.

Саджанці слід уберегти від заморозків під час цвітіння та формування зав'язі. Невелике зниження температури може знищити врожай. Потрібно стежити за прогнозом погоди. Невеликі дерева, кущі та суничні грядки варто вкрити агроволокном. У саду можна запалити димові купи. Ефективнішим методом є дощування — дерева скроплюють чис­тою водою з обприскувача.

У середині місяця висівають огірки. Ґрунт має прогрітися до +12…13°C на глибині 8–10 см. Хорошими поперед­никами є картопля, помідори, капуста, бобові. Не можна висівати огірки після кабачків, гарбузів, патисонів.

Висаджують розсаду середньостиглих сортів капусти. Як мине загроза заморозків — розсаду помідорів і перцю. Молоді рослини повинні мати міцне стебло, добре розвинену кореневу систему й бути без ознак хвороб.

На початку травня висівають чебрець, базилік, майоран. Їх слід підживити настоєм із кропиви. Дрібно нарізану зелень на два тижні заливають прогрітою на сонці водою. Періодично помішують. Поливають у час активного росту під корінь, розвівши з водою 1 до 10. Настій сприяє розвитку овочевих культур, зміцнює імунну систему.

Бородаті іриси слід обробити від грибкових хвороб і регулярно поливати, доки не почнуть квітнути. Незабудки та маргаритки можна пересаджувати під час цвітіння.

Зараз ви читаєте новину «Кущі розмножують пагонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути