Ексклюзиви
Понеділок, 07 жовтня 2019 07:41

Зелений торт посипають цукровою пудрою

Автор: CESMAK.INFO
  Зелений торт посипають перемеленим арахісом. Перед подачею на стіл страву охолоджують дві години
Зелений торт посипають перемеленим арахісом. Перед подачею на стіл страву охолоджують дві години

— На всі родинні ­свята печу зелений торт. Таким стає від шпинату, з ­якого роблю коржі, — каже киянка Уляна ­Петрова, 34 роки. — Шпинат ­корисний, має нейтральний смак. А начинка солодка.

Духовку розігріває до +170°C. Застилає форму пекарським папером. Збиває блендером 100 г шпинату, 80 мл олії, 1 ст. л. лимонного соку і шкірку одного лимона. Окремо збиває міксером два яйця та півсклянки цукру.

— При збиванні головне — не спішити, — зауважує. — Якщо не вийде пишна піна, то корж не буде високий.

Додає до яйця шпинатну масу і збиває ще раз міксером на маленькій швидкості. Змішує 100 г борошна, 10 г ванільного цукру та 1 ч. л. розпушувача. Все по черзі додає в тісто.

— Його не можна довго мішати. Якщо стало однорідною масою, треба відставити в сторону, бо втратить легкість.

Переливає тісто у форму, ставить на півгодини пекти. Тримає ще 10 хв. у вимкнутій духовці і виймає з форми.

Для крему збиває 100 г вершків зі 100 г сиру маскарпоне.

— Сир можна замінити на звичайний м'який, але має бути ніжний. Обов'язково однорідної консистенції і без грудочок.

Додає 2 ст. л. цукрової ­пудри і 30 мл лікеру. Корж розрізує на дві частини. Мастить кремом усередині та зверху. Боки залишає.

— Смачно виходить, коли зверху насипати ще перемеленого арахісу. Потім ставлю на дві години в холодильник. Тоді можна подавати.

Пляцок печуть із хал­вою

— Коли вперше скуштувала пляцок, думала, що позеленів від барвника. Насправді причина в халві, — розповідає 33-річна Лілія Цвіт, із міста Дрогобич Львівської області.

Збиває вісім білків у піну із 5 ст. л. цукру. Додає вісім жовтків. Окремо змішує 500 г халви та 100 г панірувальних сухарів. Додає до збитих білків. Сипле склянку борошна та 2 ч. л. соди, погашеної оцтом. Перемішує, викладає тісто у два дека і пече 40 хв. при +180°C.

У цей час готує горіховий корж. Збиває чотири яйця з 4 ст. л. цукру. Сипле 4 ст. л. борошна та 1 ч. л. розпушувача. Додає склянку товчених горіхів і перемішує. Пече окремо при +180°C.

— Коли обидва коржі готові, збиваю крем. Розчиняю у склянці молока дві упаковки ванільного пудингу. Окремо змішую півлітра молока та 150 грамів цукру. Кип'ячу і наливаю розведений пудинг, помішуючи до загустіння.

Суміш охолоджує і збиває із 300 г вершкового масла у пишну масу. Викладає тісто на тарілку, мастить половину крему. Накриває горіховим коржем і додає решту крему. Прикриває коржем із халвою.

Зараз ви читаєте новину «Зелений торт посипають цукровою пудрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 857
Голосування Андрій Шевченко залишить збірну України після Євро-2020?
  • 1) так, разом з італійськими помічниками перейде до "Мілана"
  • 2) ні, захоче зіграти як тренер на Кубку світу-2022
Переглянути
Погода