Харків"янка 45-річна Олена Свінціцька називає запіканки радянською піцою. Бо обидві страви готують із тих продуктів, які є під рукою. Для запіканки згодяться каші, макарони, овочі, фарш. Суміш у формі заливає соусом або збитим яйцем, ставить у духовку.
— Навчилася робити смачні запіканки студенткою, коли жила в гуртожитку. Дівчата приходили з пар голодними, треба було швидко зготувати ситну вечерю. Зносили з різних кімнат продукти, хто які мав. Скидали докупи в глибоку сковорідку, заливали яйцем і запікали, — каже Олена.
Для гречаної запіканки вона відварює склянку крупи, охолоджує її. На сковорідці підсмажує 300 г м"ясного фаршу. Через 15 хв. додає дві столові ложки томатної пасти або два дрібно порізані помідори, вичавлений зубчик часнику, подрібнену петрушку. солить. За хвилину виключає.
Смажу в 100 грамах олії дві столові ложки муки
Окремо підсмажує порізану цибулину і натерту морквину. Також окремо підсмажує баклажани кружальцями.
— Готові продукти викладаю у велику сковорідку чи деко. Потім заливаю їх заварним кремом. Для його приготування смажу в 100 грамах олії дві столові ложки муки. Додаю склянку гарячого молока. Коли соус закипить, солю і додаю кріп. Заливаю цією сумішшю запіканку. Печу її в духовці на середньому вогні 20 хвилин.
Коментарі