понеділок, 18 червня 2018 05:41

Вишні для наливки перемелюють у блендері

— У тещі рясно родять вишні, — каже 46-річний Микола Петришин із Новояворівська Львівської області. — Дружина консервує їх і заморожує. З решти готую наливку. Робити її легко. Треба лише почекати, аби настоялася. Ця наливка стала фірмовим напоєм на кожному нашому застіллі.

Відбирає 2 кг стиглих вишень. Промиває, викладає на друшляк. Дає висохнути. Видаляє кісточки.

— Перемелюю вишні в блендері. Зливаю суміш у скляну банку чи бутель. Всипаю 700 грамів цукру. Добре перемішую. Шийку банки обв'язую марлею, щоб не потрапляли всередину домішки. Залишаю в теплому місці на п'ять-шість днів, аби вишні забродили, — розповідає Микола.

Проціджує вишні два-три рази через складену вчетверо марлю, доки не отримає чистий сік. Переливає в скляну посудину й додає 700 мл горілки.

— Не економте на спиртному. Горілка для наливки має бути високої якості. Можна додати спирт або коньяк, але не самогон.

Настоянку роблять і без додавання спиртного. Для цього вишнево-цукрову суміш витримують шість тижнів.

— Перед подачею тримаю напій у холодильнику майже годину й розливаю в графини. Вишнева наливка має приємний смак. Легко п'ється і не дає похмілля.

Зараз ви читаєте новину «Вишні для наливки перемелюють у блендері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути