понеділок, 09 липня 2012 07:00

Вишневе варення варять із горіхами

Вінничанка 32-річна Марія Кривенко готує вишневе варення з волоськими горіхами. Ними начиняє кожну ягоду. На 6 кг вишень знадобляться 8 кг цукру, 0,5 кг горіхів та п'ять склянок води.

— Вибираю світлі горіхи. Темні недобрі, гірчать. Спортять весь вкус варення. Трохи піджарюю і мєлко нарізаю, — розповідає. — Вишні дрилюю і даю постояти час. Але перед цим на ягоди треба добре дивитися, щоб не попадалися гнилі. Від них може зірвати банку або верх варення візьметься пліснявою. З відра ягід виходить неповна півлітрова банка соку. Його зціджую, а вишні фарширую горіхами.

З соку готує сироп в емальованій каструлі. Додає цукор, п'ять склянок води й кип'ятить. Гарячим заливає начинені вишні.

— Ставлю в прохолодне місце на 12 часов, а потім варю до готовності тільки раз. Достатньо півгодини. Хоча раз пробувала проварювати по чотири рази з переривом по 15 минут. Так робили наші бабушки. Та різниці майже немає. Воно трохи густіше виходить, і плоди не поморщені.

Готовність страви перевіряє на тарілці. Якщо сироп не розтікається, значить,  варення готове. Гарячим розливає в банки і закриває кришками.

Зараз ви читаєте новину «Вишневе варення варять із горіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути