— Для пляцка з вишень треба мінімум інгредієнтів. Його швидко готувати. Виходить апетитний, із кисло-солодким смаком, — каже 31-річна Оксана Тютюнник зі Львова.
— Просіюю три склянки борошна, додаю порізаного кубиками 250 грамів маргарину та січу ножем до отримання дрібної крихти. Вливаю склянку сметани і три жовтки. Можна ще додати столову ложку смальцю. Замішую тісто. Ділю на шість частин і відправляю на годину-дві в холодильник.
Для начинки пів літра вишень у власному соку висипаю на друшляк, щоб стекла рідина. Три білки й чотири столові ложки цукру збиваю у густу піну, з'єдную з вишнями. Масу порівну розподіляю у три ємності.
Тонко розкачую одну частину тіста й викладаю на змащене маслом деко. По ньому розмазую одну частину маси з вишень і білків, накриваю другим пластом, притискаю краї. Випікаю за температури 180 градусів 20–25 хвилин. Із рештою тіста повторюю те саме. Виходить три спечені коржі.
Для крему збиваю пів літра домашньої сметани й кілька столових ложок цукрової пудри. Можна брати магазинну 22-відсоткової жирності, але попередньо дати їй постояти 4–5 годин у вистеленому марлею друшляку. Так стече рідина і буде більше шансів збити сметану. Також можна використати пакет згущувача. Кремом змащую коржі й посипаю шоколадною крихтою.
Коментарі