Ексклюзиви
понеділок, 29 червня 2020 05:15

Вино з акації бродить на родзинках

— З акації роблю вино, бо дає медовий присмак. Додаю ще родзинки і лимонний сік. Можна замінити лимонною кислотою, — розповідає Олександр Мартинчук, 61 рік, із села Баштечки Жашківського району Черкаської області.

— Зриваю квіти вранці чи за 2 години після дощу. Тоді містять найбільше нектару. Цвіт не мию, щоб зберегти солодкість. Тільки обтрушую від комах.

У банку кладу 50 грамів родзинок, дві чайні ложки цукру й наливаю пів склянки води. Перемішую. Зав'язую марлею і ставлю у тепло на два-три дні до появи піни. 3-літрову банку наповнюю цвітом на дві третини і заливаю окропом. Накриваю кришкою на добу. Проціджую настій через марлю і всипаю 8 чайних ложок лимонної кислоти. Окремо змішую 2 кілограми цукру і 4 літри води. Кип'ячу суміш і охолоджую до кімнатної температури. Сироп змішую з квітковим настоєм. Ціджу закваску з родзинок і додаю до решти. Суміш переливаю у бутель і на горло надіваю медичну рукавицю. В одному пальці роблю отвір голкою. Напій на місяць залишаю в темному місці. Тоді проціджую і пробую. Якщо недостатньо міцний, доливаю горілки. Розливаю по пляшках і ставлю ще на місяць-два в холодне місце для дозрівання.

Зараз ви читаєте новину «Вино з акації бродить на родзинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути