— Гаряче вино зі спеціями та коньяком добре зігріває, — каже киянин 29-річний Андрій Мельник. — Його роблю з корицею. Чув, її додають до страв, коли хочуть схуднути. Глінтвейном пригощаю свою дівчину. Вона на дієті.
Для восьми порцій глінтвейну вливає у каструлю пляшку червоного напівсухого вина та склянку води. Сипле 150 г цукру, дрібку кориці і дві зірочки гвоздики. Додає порізаний на скибки лимон. Підігріває до закипання, тоді зменшує вогонь до мінімуму і тримає ще 10 хв. Насамкінець вливає 100 г коньяку. Вимикає вогонь і за кілька хвилин розливає по келихах.
— Кориця з гвоздикою надають міцного аромату та пікантного смаку. Глінтвейн треба пити, доки гарячий. Тоді додасть енергії, зупинить застуду. Підігрівати не можна, бо смак зіпсується.
Коментарі