— В Україні на Різдво п'ють узвар, а в Німеччині — глінтвейн, — каже Сергій Блажко, 33 роки, із Черкас. — Зараз ця традиція й до нас дійшла. Різновидів напою є багато. Я люблю класичний.
У каструлі доводить кипіння півлітра літра води. Відставляє. Всипає 1 ст. л. чаю каркаде. Додає спеції: три гвоздики, три зірочки бадьяну та одну-дві палички кориці. На кінчику ножа — кардамон і мускатний горіх. Чекає 10 хв., щоб настоялось.
— Краще використовувати цілі спеції. Від мелених глінтвейн вийде каламутний. Можна насипати їх у мішечок із тканини і покласти в каструлю.
Доливає пляшку вина. Додає порізані два апельсини й два яблука, 3 ст. л. меду. Ставить на вогонь. Нагріває, але не доводить до кипіння. Проціджує.
— П'ють глінтвейн гарячим із керамічних чашок.
Коментарі