понеділок, 01 червня 2009 17:14

Валентина Завальнюк маринує скумбрію у лимонному соку

— Мій син любить рибу. Особливо мочену скумбрію. Раніше завжди йому купувала. А тепер не дуже розженешся, — говорить Валентина Завальнюк, 48 років, із міста Тульчин Вінницької області. — Спасибі, добрі люди підказали, що можна самому робити ту рибу. Майже вдвічі дешевше виходить.

Валентина Іванівна купує морожену скумбрію.

— Ріжу її на шматочки. Нерозморожена риба ріжеться краще — кусочки получаються тоншими та рівнішими, — зауважує. — Потім у мисці засолюю її, як сало. Лишаю на сутки. Тоді гарно виполіскую, щоб не була солона. Складаю у банку шар риби, кілець цибулі. Кожен шар збризкую свіжим лимоним соком. Можна і побільше видавлювати, хто кисленьке любить. Коли банка повна, заливаю олією, щоб покрила верх.

Жінка запевняє, що маринована риба стоїть у холодильнику два тижні.

— Якось готувалися до зимових свят, я наробила багато риби. На Новий рік не подужали всю з"їсти, то на Різдво їли, і після. Аж на Василя подолали всю. Рибка смачна. Навіть краща за куплену.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Завальнюк маринує скумбрію у лимонному соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути