Киянка Наталія Мейхер, 32 роки, у вересні подорожувала Західною Україною.
— У Кременець приїхали пізнього вечора, на вулиці була злива. Щоб не захворіти та зігрітися, вирішили випити в ресторані глінтвейну. Бармен запропонував гарячий яблучний коктейль із білим вином. Напій так сподобався, що тепер постійно готую його вдома.
Для коктейлю киянка нарізає тоненькими скибочками шість невеликих яблук.
— Кладу їх у каструлю, заливаю склянкою білого сухого вина, додаю дві столові ложки цукру, дрібку кориці, дві гвоздики, цедру половинки апельсина й ставлю на вогонь. За 10 хвилин, щойно яблука стануть м"якими, знімаю каструлю із плити й дістаю спеції. Яблука розтираю до однорідної маси. Для міцності напою доливаю склянку вина.
Коментарі