Солодку кулю з борошна вагою 1111 кг виготовили кулінари з міста Лакхнау (індійський штат Уттар-прадеш). Її спекли на честь релігійного свята, присвяченого популярному індуїстському божеству Хануману.
Для приготування цього кулінарного дива (місцевою мовою цей витвір називається "ладду") 50 кухарів використали 300 кг борошна, 100 кг топленого масла, 6 кг цукру. Процес приготування кулі тривав п"ять днів.
А щоб доставити такого "колобка" у храм, де сотні віруючих вихваляли Ханумана за його подвиги у боротьбі зі злими силами, знадобилася вантажівка.
Священнослужителі освятили апетитний ладду, а потім розділили його серед послідовників Хануману.
Зараз кулінари з міста Лакхнау розраховують на те, що виготовленого ними величезного їстівного колобка занесуть до Книги рекордів Гіннеса, пише ForUm
Коментарі