Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 07:30

Качині шлунки їдять із манго

Автор: фото: СЕРГІЙ СТАРОСТЕНКО
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Бельмондо” Богдан Турчин показує, як подавати французький салат із качиних шлунків, гусячої печінки та салатного листя. Поливає страву соусом із меду та гірчиці
Шеф-кухар столичного ресторану ”Бельмондо” Богдан Турчин показує, як подавати французький салат із качиних шлунків, гусячої печінки та салатного листя. Поливає страву соусом із меду та гірчиці

Шеф-кухар столичного французького ресторану "Бельмондо" 31-річний Богдан Турчин щосереди виходить у зал готувати страви перед відвідувачами.

— Французька їжа — це найперше соуси, вина, делікатеси. Французи рідко коли мають зайву вагу, дегустують їжу малими порціями. Так само мало п'ють вина. Але до вечері зазвичай ставлять на стіл невеликий келих білого напівсухого. Проте біле вино не можна подавати до м'яса. Тоді п'ють червоне, — розповідає.

Робить фірмовий салат, до якого не потрібне вино. Це основна страва, її їдять без гарніру.

— Найперше роблю соус. Ніколи не заправляю кетчупом чи майонезом. Треба робити всі соуси з натуральних продуктів. 2 чайні ложки гірчиці й одну меду перемішую. Вичавлюю ще сік із половинки лимона. Також можна натерти трохи цедри. Сиплю сіль та перець на кінчику ножа. Щоб зробити салат ароматнішим, у соус можна додати сушених прованських трав. Заправляю олією на око. Потрібно 1-2 чайні ложки. Можна узяти звичайну соняшникову. Знову ретельно перемішую. Соусу має вистачити на дві порції страви.

На тарілку викладає колом чотири тонкі скибки очищеного від шкірки манго. Фрукт кисло-солодкий, має пряний аромат.

— Другий шар — качині шлунки. За день до приготування нарізую їх сирими на скибки. На одну порцію треба чотири печінки. Заливаю гусячим жиром і ставлю у термостат — пристрій, що підтримує постійну температуру. Виставляю на 60 градусів і тримаю так 8 годин. За цей час шлунки вбирають жир і стають ніжними. Тоді варити чи смажити не потрібно. Але вдома можна взяти курячі. Проваріть їх 15 хвилин у підсоленій воді.

Зверху нагортає суміш салатів. Руками рве латук, руколу та червоне листя лоло-росо.

— Якщо різати ножем, салат відразу темніє від металу. Поливаю соусом. Він помірно гострий, пікантний.

Останнім шаром кладе три шматки фуа-гра. Це жирна печінка відгодованої качки або гуски, традиційний французький делікатес. На порцію треба 35 г.

— Готова фуа-гра продається у супермаркетах. Але якщо не вдасться купити, можна замінити на курячу печінку. Зробіть із неї паштет і так само викладіть поверх салату круглими шматками.

18 000

тонн фуа-гра щороку готують у Франції. Це 75% світового виробництва.

 

Зараз ви читаєте новину «Качині шлунки їдять із манго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

30.08.2012 19:10:07kicil93.72.58.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Андрей был хорошим сыном,любящим мужем и прекрасным отцом,хорошим,надежным другом,душой компании.Словами нельзя передать наши боль и горе,глубокая на сердце рана.Нашей семье никогда не забыть того страшного дня,который принес нам столько горя и печали,нам слезы душу разрывают,и каждый день мы вспоминаем родного нам человека."Пусть будет там тебе легко,а память о тебе останется здесь с нами,в скорби склоняем головы у твоей могилки,спи спокойно,наш дорогой Андрюша,пухом тебе земля,а душе–Царство Небесное".Хочу сказать одно,Андрей и машина были одним целым и поверить в то,что он не справился с управлением не может никто!!!Если бы наши дорожные службы уделяли больше внимания дорогам,то таких случаев стало бы меньше!!!

25.08.2012 04:35:15Женя82.145.208.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

25.08.2012 04:34:53Женя82.145.208.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Очень жалко ребят, Сашу я не знал, а вот Андрея знал с детства, жили в одном доме, хорошо общались, дружили с ним, жаль, что так получилось...помним, любим, скорбим

21.08.2012 12:39:10Olga91.204.181.--
  • 4+
  • 0-
  • Відповісти

То что произошло нельзя объяснить...страшное и непонятное недоразумение для всех кто знал наших ребят. Андрюша очень умный парень, любящий муж и заботливый отец безумно любил свою семью. Таких как он нет и не будет...За ним как за каменной стеной ничего нестрашно.....он мог сделать и решить любую проблему, помогал всем кто к нему обращался...мог сорваться в любое время суток и прилететь на помощь. у меня нет слов...НЕСПРАВЕДЛИВО!!! Такие как он не должны уходить . Сашик ещё совсем молодой, ещё столько не успел. Помогал всегда, очень спокойный и добрый, домашний парень...
Нам их очень не хватает...невозможно смириться, тяжело понять...
Мы вас помним любим...простите если что не так!

26.08.2012 13:59:44Владимир 109.86.20.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Співчуваю рідним та близьким, я знав цих хлопців.Царство їм небесне...

19.08.2012 23:30:26Олена91.204.181.--
  • 4+
  • 0-
  • Відповісти

На дорозі були виликі вибоїни в асфальті, які відремонтували лише на другий день після аварії. Ремонтні роботи провели лише на ділянці ДТП , на інших частинах дороги вибоїни так і залишились. ДТП частково є провиною відповідальних за стан транспортних доріг. Андрій завжди безпечно водив машину, а також був досвідченим водієм. Він не міг без будь якої причини звернути здороги, тим більше з ним був пасажир (двоюрідній брат жінки).

17.08.2012 20:40:28Василь Довгий77.121.222.--
  • 5+
  • 0-
  • Відповісти

Співчуття моїм сусідам. Дуже жаль,держіться.

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути