Раціон значної частини населення України необхідно переглядати. При доборі продуктів українці часто керуються низькою ціною. Надмірне й незбалансоване харчування створює передумови для серцево-судинних захворювань, зокрема атеросклерозу, через який нині у країні половина чоловіків не доживає до 60 років, наголошують учені-дієтологи.
— Криза — це добра нагода скоригувати масу тіла, адже 40 відсотків населення країни має надмірну вагу, — каже Віктор Ципріян, 71 рік, завідувач кафедри гігієни харчування медуніверситету ім. Богомольця. — Потрібно вживати натуральні продукти та напої. Ковбасу замінити на м"ясо, консервовану їжу — натуральною й відмовитися від солодощів.
— Фруктові й овочеві соки мають стати обов"язковою складовою щоденного раціону українців, — зазначив Петро Карповець, провідний науковий співробітник Інституту екогігієни й токсикології ім. Медведя. — Перевагу треба віддати сокам у картонній упаковці типу "ТетраПак". Особливо коли йдеться про сік для дитячого харчування. При розливі напою в пакети нині застосовують сучасні асептичні технології. Вони дають змогу зберігати вітаміни, мікро- й макроелементи.
Коментарі