Середа, 29 квітня 2009 18:16

Українцям радять переходити на рослинну їжу та соки

Раціон значної частини населення України необхідно переглядати. При доборі продуктів українці часто керуються низькою ціною. Надмірне й незбалансоване харчування створює передумови для серцево-судинних захворювань, зокрема атеросклерозу, через який нині у країні половина чоловіків не доживає до 60 років, наголошують учені-дієтологи.

— Криза — це добра нагода скоригувати масу тіла, адже 40 відсотків населення країни має надмірну вагу, — каже Віктор Ципріян, 71 рік, завідувач кафедри гігієни харчування медуніверситету ім. Богомольця. — Потрібно вживати натуральні продукти та напої. Ковбасу замінити на м"ясо, консервовану їжу — натуральною й відмовитися від солодощів.

— Фруктові й овочеві соки мають стати обов"язковою складовою щоденного раціону українців, — зазначив Петро Карповець, провідний науковий співробітник Інституту екогігієни й токсикології ім. Медведя. — Перевагу треба віддати сокам у картонній упаковці типу "ТетраПак". Особливо коли йдеться про сік для дитячого харчування. При розливі напою в пакети нині застосовують сучасні асептичні технології. Вони дають змогу зберігати вітаміни, мікро- й макроелементи.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять переходити на рослинну їжу та соки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 374
Голосування Хто виграє футбольне Євро-2020/21?
  • 1) Франція
  • 2) Іспанія
  • 3) Німеччина
  • 4) Англія
  • 5) Італія
  • 6) Португалія
  • 7) Бельгія
  • 8) Нідерланди
  • 9) інша збірна
Переглянути