середа, 29 квітня 2009 18:16

Українцям радять переходити на рослинну їжу та соки

Раціон значної частини населення України необхідно переглядати. При доборі продуктів українці часто керуються низькою ціною. Надмірне й незбалансоване харчування створює передумови для серцево-судинних захворювань, зокрема атеросклерозу, через який нині у країні половина чоловіків не доживає до 60 років, наголошують учені-дієтологи.

— Криза — це добра нагода скоригувати масу тіла, адже 40 відсотків населення країни має надмірну вагу, — каже Віктор Ципріян, 71 рік, завідувач кафедри гігієни харчування медуніверситету ім. Богомольця. — Потрібно вживати натуральні продукти та напої. Ковбасу замінити на м"ясо, консервовану їжу — натуральною й відмовитися від солодощів.

— Фруктові й овочеві соки мають стати обов"язковою складовою щоденного раціону українців, — зазначив Петро Карповець, провідний науковий співробітник Інституту екогігієни й токсикології ім. Медведя. — Перевагу треба віддати сокам у картонній упаковці типу "ТетраПак". Особливо коли йдеться про сік для дитячого харчування. При розливі напою в пакети нині застосовують сучасні асептичні технології. Вони дають змогу зберігати вітаміни, мікро- й макроелементи.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять переходити на рослинну їжу та соки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути