понеділок, 15 червня 2020 05:26

У полуничний коктейль додають заморожений сік

— Вино набридло, тому перейшла на сангрію — іспанський коктейль із полуницею. Його подають у скляних глечиках, де плавають ягоди. Вони насичують напій смаком. Нагадує легке червоне шампанське, — розповідає 44-річна Оксана Нестеренко з міста Носівка Чернігівської області.

— Апельсин поливаю окропом і ріжу кільцями. Кладу в глечик і додаю пучок м'яти, пів кілограма порізаної полуниці. Вливаю літр сухого червоного вина. Ставлю у холодильник на пів години. Додаю 50 мілілітрів рому. Його можна замінити на джин, той додасть аромату ялівця. Головне — не збільшувати дози, щоб напій не гірчив. Для бульбашок наливаю пів літра газованої мінеральної води.

Сангрію перемішую і розливаю по склянках. У кожну кладу кілька заморожених ягід смородини чи вишні. Малина не підходить, бо розпадається. Для підсилення цитрусового присмаку, заморожую апельсиновий сік і кидаю по кубику в кожну порцію.

Зараз ви читаєте новину «У полуничний коктейль додають заморожений сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути