— Вино набридло, тому перейшла на сангрію — іспанський коктейль із полуницею. Його подають у скляних глечиках, де плавають ягоди. Вони насичують напій смаком. Нагадує легке червоне шампанське, — розповідає 44-річна Оксана Нестеренко з міста Носівка Чернігівської області.
— Апельсин поливаю окропом і ріжу кільцями. Кладу в глечик і додаю пучок м'яти, пів кілограма порізаної полуниці. Вливаю літр сухого червоного вина. Ставлю у холодильник на пів години. Додаю 50 мілілітрів рому. Його можна замінити на джин, той додасть аромату ялівця. Головне — не збільшувати дози, щоб напій не гірчив. Для бульбашок наливаю пів літра газованої мінеральної води.
Сангрію перемішую і розливаю по склянках. У кожну кладу кілька заморожених ягід смородини чи вишні. Малина не підходить, бо розпадається. Для підсилення цитрусового присмаку, заморожую апельсиновий сік і кидаю по кубику в кожну порцію.
Коментарі