— Полуницю любить уся родина. Тому з цієї ягоди роблю найбільше заготовок, — розповідає одеситка 36-річна Анастасія Коваль. — Заморожую цілою та перетертою, варю морси, компоти, варення. У джем додаю червоний пекучий перець.
0,5 кг вимитої та просушеної полуниці перетирає у блендері, додає стільки ж цукру. Суміш викладає в каструлю з антипригарним покриттям. Доводить до кипіння.
— У джем кладу чайну ложку лимонного соку, з гіркою — ванільного цукру й червоний пекучий перець на кінчику ножа. Достатньо, аби відчувався його смак, — продовжує. — Проварюю на слабкому вогні ще хвилин 30. За 3–4 хвилини до кінця приготування додаю дві чайні ложки пектину. Допоможе джемові загуснути й бути однорідним. Поєднання неймовірне. Спершу солодкі нотки, а потім несподівана гірчинка.
Господиня розливає джем у форми, охолоджує і кладе в холодильник. Можна зберігати тиждень. Смакує з висівковими булочками й морозивом. Для зберігання на зиму гарячий джем розливає у стерилізовані банки, закриває. Зберігає у прохолодному місці.
Коментарі