понеділок, 06 липня 2015 07:00

У джем кладуть пекучий перець

— Полуницю любить уся родина. Тому з цієї ягоди роблю найбільше заготовок, — розповідає одеситка 36-річна Анастасія Коваль. — Заморожую цілою та перетертою, варю морси, компоти, варення. У джем додаю червоний пекучий перець.

0,5 кг вимитої та просушеної полуниці перетирає у блендері, додає стільки ж цукру. Суміш викладає в каструлю з антипригарним покриттям. Доводить до кипіння.

— У джем кладу чайну ложку лимонного соку, з гіркою — ванільного цукру й червоний пекучий перець на кінчику ножа. Достатньо, аби відчувався його смак, — продовжує. — Проварюю на слабкому вогні ще хвилин 30. За 3–4 хвилини до кінця приготування додаю дві чайні ложки пектину. Допоможе джемові загуснути й бути однорідним. ­Поєднання неймовірне. Спершу солодкі нотки, а потім несподівана гірчинка.

Господиня розливає джем у форми, охолоджує і кладе в холодильник. Можна зберігати тиждень. Смакує з висівковими булочками й морозивом. Для зберігання на зиму гарячий джем розливає у стерилізовані банки, закриває. Зберігає у прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «У джем кладуть пекучий перець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути