понеділок, 26 березня 2018 07:50

Сирний пиріг готують на згущеному молоці

Автор: WWW.OTVETIN.RU
  Готовий сирний пиріг поливають гранатовим соусом. Залишають на ніч у холодильнику
Готовий сирний пиріг поливають гранатовим соусом. Залишають на ніч у холодильнику

— Полюбляю готувати чізкейки — сирні пироги. Найбільше подобається гранатовий, — каже 33-річна Юлія Яловенко з міста Шепетівка Хмельницької області. — Смаком нагадує тістечка суфле. Головне в десерті — ніжний вершковий сир і фруктова начинка.

Змішує дві з половиною склянки крихт печива, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. кориці, 100 г розтопленого вершкового масла. Має бути однорідна маса. Перекладає все у форму, встелену пергаментом. Утрамбовує її, роблячи високий бортик. Заповнює масою на чверть, щоб залишилося місце для начинки. Притискає ложкою, аби щільно прилягала.

— Основу ставлю в холодильник на 30 хвилин. Там вона добре схопиться.

Духовку вмикає на 150°С. У великій мисці збиває 700 г вершкового сиру та 400 г згущеного молока. Додає 1/4 склянки лимонного соку, 1/2 ч. л. ваніліну та дрібку солі. Вкидає три яйця і збиває крем міксером до однорідності. Переливає його на основу. Випікає 45 хв. за температури 160°С.

— Можна й менше часу. Але тоді слід вимкнути вогонь і залишити чізкейк на 10–15 хвилин у теплій духовці. Так не осяде і буде пишний.

Охолоджує десерт годину. За цей час готує гранатовий соус. У каструлі змішує 3/4 склянки цукру та 3 ст. л. крохмалю. Наливає дві склянки гранатового соку і ставить на середній вогонь. Помішує до загустіння. Тоді знімає з плити й охолоджує. Поливає соусом чізкейк і ставить у холодильник на ніч.

Торт у келихах готовий за 15 хвилин

— Не люблю возитися з духовкою. Тому готую холодні десерти. Подаю їх у склянках, — каже киянка Віолетта Степанюк, 28 років.

Висипає 150 г пісочного печива в пакет і щільно зав'язує, випустивши повітря. Подрібнює качалкою, щоб вийшла крихта. Миє банани, ківі чи інші фрукти. Розрізує їх на крупні частини. У миску викладає 180 г вершкового сиру і насипає 80 г цукрової пудри. В окремій мисці міксером збиває 150 мл вершків. Змішує їх із сиром. На дно келихів висипає товчене печиво, поливає 2 ст. л. лікеру чи соку. Викладає вершковий крем і шматки фруктів.

— Подавати можна одразу чи залишити в холодильнику на 10–15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Сирний пиріг готують на згущеному молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути