— Полюбляю готувати чізкейки — сирні пироги. Найбільше подобається гранатовий, — каже 33-річна Юлія Яловенко з міста Шепетівка Хмельницької області. — Смаком нагадує тістечка суфле. Головне в десерті — ніжний вершковий сир і фруктова начинка.
Змішує дві з половиною склянки крихт печива, 2 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. кориці, 100 г розтопленого вершкового масла. Має бути однорідна маса. Перекладає все у форму, встелену пергаментом. Утрамбовує її, роблячи високий бортик. Заповнює масою на чверть, щоб залишилося місце для начинки. Притискає ложкою, аби щільно прилягала.
— Основу ставлю в холодильник на 30 хвилин. Там вона добре схопиться.
Духовку вмикає на 150°С. У великій мисці збиває 700 г вершкового сиру та 400 г згущеного молока. Додає 1/4 склянки лимонного соку, 1/2 ч. л. ваніліну та дрібку солі. Вкидає три яйця і збиває крем міксером до однорідності. Переливає його на основу. Випікає 45 хв. за температури 160°С.
— Можна й менше часу. Але тоді слід вимкнути вогонь і залишити чізкейк на 10–15 хвилин у теплій духовці. Так не осяде і буде пишний.
Охолоджує десерт годину. За цей час готує гранатовий соус. У каструлі змішує 3/4 склянки цукру та 3 ст. л. крохмалю. Наливає дві склянки гранатового соку і ставить на середній вогонь. Помішує до загустіння. Тоді знімає з плити й охолоджує. Поливає соусом чізкейк і ставить у холодильник на ніч.
Торт у келихах готовий за 15 хвилин
— Не люблю возитися з духовкою. Тому готую холодні десерти. Подаю їх у склянках, — каже киянка Віолетта Степанюк, 28 років.
Висипає 150 г пісочного печива в пакет і щільно зав'язує, випустивши повітря. Подрібнює качалкою, щоб вийшла крихта. Миє банани, ківі чи інші фрукти. Розрізує їх на крупні частини. У миску викладає 180 г вершкового сиру і насипає 80 г цукрової пудри. В окремій мисці міксером збиває 150 мл вершків. Змішує їх із сиром. На дно келихів висипає товчене печиво, поливає 2 ст. л. лікеру чи соку. Викладає вершковий крем і шматки фруктів.
— Подавати можна одразу чи залишити в холодильнику на 10–15 хвилин.
Коментарі