Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 07:36

Торт "Снікерс" пересипають смаженим арахісом

Автор: www.pinterest.com
  Торт "Снікерс" на смак нагадує шоколадний батончик. Має тягучий крем та хрустку начинку. На новорічні свята торт прикрашають зірками з мастики
Торт "Снікерс" на смак нагадує шоколадний батончик. Має тягучий крем та хрустку начинку. На новорічні свята торт прикрашають зірками з мастики

— П'ятий рік печу торти на замовлення. Найбільше — на різдвяні свята та 8 Березня. Люди вибирають основу десерту і прикрашання. Популярний торт "Снікерс". Чого в ньому тільки немає: і горіхи, і шоколад, і згущене молоко, — розповідає 37-річна Ольга Гижко з Дніпра. — Цей торт на смак нагадує відомий шоколадний батончик. Має тягучий крем та хрустку начинку.

Збиває міксером шість жовтків зі склянкою цукру. Додає 250 г м'якого маргарину, 1 ст. л. майонезу, добре все перемішує. Поступово насипає 3 склянки борошна та 1,5 ч. л. розпушувача. Замішує еластичне тісто, розділяє його на дві частини. Загортає в харчову плівку і кладе на півгодини в холодильник.

— Тісто обов'язково замотую, щоб не обвітрилося. А то замість м'якого можна вийняти таке, що не вкусиш.

Для прошарку безе ­збиває шість білків із 2 склянками цукру. Його насипає поступово. Дістає тісто з холодильника і розкачує дуже тонко. Вмикає духовку на 160 градусів. Мастить широке деко олією, кладе тісто, ­зверху — збиті білки.

— Роблю три коржі, кожен із них намащую безе. Печу відразу два на різних деках.

Ставить корж у духовку на 10 хв. Тоді зменшує температуру до 110 градусів і тримає ще 40 хв. Вимикає, коржі залишає в духовці ще на півгодини.

— Завдяки хитрощам зі зміною температури тісто виходить хрустким.

Для крему збиває 300 г вершкового масла і 500 г вареного згущеного молока. Підсмажує на сухій сковороді склянку арахісу. Очищує горіхи від шкірки, подрібнює ножем. Додає 5 ст. л. сметани і добре перемішує.

Перший корж мастить кремом і посипає подрібненим арахісом. Так само викладає решту коржів. Останній заливає ­зверху глазур'ю і посипає цілим арахісом.

Для глазурі ламає 200 г темного шоколаду і розтоплює його в мікрохвильовій печі.

— Я роблю не глазур, а мастику. З нею торт має святковий вигляд.

15 г желатину заливає 50 мл холодної води й залишає набухати на 15–20 хв. Додає 170 г меду, ставить на водяну баню до повного розчинення, постійно помішує. Просіює 1 кг цукрової пудри в глибоку миску. Робить в її центрі ямку, наливає туди теплий желатин з медом. Вимішує, доки не вийде м'яка маса. Замотує в харчову плівку. Залишає на 10 год. Після цього додає харчові барвники.

— Мастика — як пластилін. Із неї ліплю казкових героїв чи квіти. Найпростіший новорічний мотив — зірки. Розкачую мастику качалкою на столі, як тісто. Формочками для печива вирізую фігурки. Накриваю торт пластом мастики, притискаю її до боків. Зверху кріплю зірки і ставлю торт у холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Снікерс" пересипають смаженим арахісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути