Ексклюзиви
понеділок, 11 січня 2021 07:01

Торт "Ламбада" перемащують двома кремами

Автор: ФОТО надала Тетяна Петецька
  Тісто для торта "Ламбада" замішують на збитих у піну білках. Не має бути в’язке. Коржі випікають при 180 градусах
Тісто для торта "Ламбада" замішують на збитих у піну білках. Не має бути в’язке. Коржі випікають при 180 градусах

— Цей торт з апельсиновим смаком — улюблений десерт сина, — розповідає 39-річна Тетяна Петецька із села Смільне Бродівського району Львівської області.

— Для торту "Ламбада" збиваю четверо жовтків з 220 грамами цукру до пишної маси. Не зупиняючись, додаю 10 столових ложок теплої води, 250 грамів просіяного борошна з двома чайними ложками розпушувача. Довго збивати не треба, лише аби перемішалося. Тісто не має бути в'язке. Наприкінці вводжу збиті в піну чотири білки з дрібкою солі. Печу три коржі до легкого зарум'янення у духовці при 180 градусах.

Для цитрусового крему-желе заварюю пів літра апельсинового соку з чотирма столовими ложками цукру й пачкою вершкового пудингу. Окремо замочую чотири чайні ложки желатину в 50 мілілітрах води. Коли набухне, розігріваю до повного розчинення і додаю в теплу масу.

Для сметанкового крему-желе змішую пів літра магазинної сметани 25-відсоткової жирності зі 100 грамами пудри. Додаю розведену в 100 мілілітрах гарячої води пачку апельсинового желе та три чайні ложки набухлого й розчиненого желатину. Можна вкинути пів чайної ложки апельсинової цедри.

Обидві маси ненадовго ставлю в холодильник для загустіння.

Збираю торт. На перший корж викладаю апельсиновий крем. Далі другий корж, сметанкова маса й третій корж. Ніч тримаю у холодильнику. Зверху посипаю пудрою.

— На свята готую королівський пляцок. Подібний до торту, але без крему. Коржі з'єднує ніжна начинка з маку і горіхів, — розповідає 33-річна Ганна Войтович зі Львова.

— Для тіста змішую шість столових ложок сметани, п'ять — цукру, 50 грамів подрібнених дріжджів, 250 грамів маргарину кімнатної температури і вісім жовтків. Збиваю міксером. Всипаю поступово пів кілограма просіяного борошна. Замішую м'яке тісто. Ставлю в тепле місце на годину.

Для начинки відварюю 200 грамів промитого маку. Перебиваю блендером. Окремо подрібнюю 200 грамів волоських горіхів. Можна їх пропустити через м'ясорубку.

Вісім білків і 200 грамів цукру збиваю міксером до утворення стійких піків. Ділю білки на дві частини. Одну частину змішую з горіхами, другу з маком.

Тісто розділяю на п'ять частин. Тонко розкачую. Один пласт викладаю в деко, застелене пергаментом і змащене олією. Покриваю половиною горіхової начинки і накриваю тістом. Далі змащую маковою масою і повторюю шари. Залишаю пляцок на 20 хвилин, щоб підійшов.

Випікаю 45 хвилин у нагрітій до 180 гра­дусів духовці. Змащую шоколадною помадкою і посипаю подрібненими горіхами.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Ламбада" перемащують двома кремами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути