Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2012 05:15

Томатним супом запивають кукурудзяні чипси і сир

Автор: Фото з сайта WWW.gloss.ua
  Томатний суп-пюре варять із підсмажених на олії овочів та курячого бульйону. Для ситості з ним подають сир, сухарі, сметану, авокадо, кукурудзяні коржі або чипси. Також поряд кладуть накраяний гострий перець
Томатний суп-пюре варять із підсмажених на олії овочів та курячого бульйону. Для ситості з ним подають сир, сухарі, сметану, авокадо, кукурудзяні коржі або чипси. Також поряд кладуть накраяний гострий перець

Шеф-кухар столичного ресторану мексиканської кухні "Аніма" Карлос Лізаррага, 39 років, починає готувати, танцюючи із порожньою каструлею на кухні. Наспівує веселу пісню іспанською.

— Кожен раз так роблю, бо в мексиканських стравах обов'язковими інгредієнтами є пристрасть і багато любові, — каже Карлос.

Починає варити літній мексиканський суп із помідорів на курячому бульйоні — тортилью. Змащений олією казан ставить на вогонь і висипає півбляшанки консервованої кукурудзи. Додає три середні надрізані навхрест помідори, подрібнену цибулину, кілька роздавлених зубців часнику, дрібку коріандру.

— Коли їхав до України, мені казали, що українці не сприймуть мексиканської кухні, бо вона гостра. Але здивувався, бо клієнти просять сипати більше перцю. У вас люблять перчене, а справжня автентична мексиканська кухня — не така вже й пекуча, як про неї розповідають.

Помішує овочі. Коли шкірка на помідорах починає закручуватися, приймає каструлю з вогню. Очищує помідори та збиває всі овочі в блендері. Вливає курячий бульйон, щоб маса була рідкою, і знову ставить на вогонь.

— Усе роблю без суворого рецепту. Кидаю на око так само перець і сіль.

Коли юшка починає закипати, знімає її та ще раз збиває в блендері. Розливає у склянки. До супу подає кукурудзяні чипси й твердий сир кубиками. Чипси можна замінити сухарями.

— Їх можна вкинути в суп або покласти поряд. Важливо їсти все разом. Якщо брати до рота одночасно сухар, сир і ложку супу, можна відчути поєднання м'якого, твердого та рідкого. Кожен смак доповнює і розкриває інший.

Пюре варять із чорною квасолею

Львів'янин Олег Іванець, 27 років, після стажування в кількох ресторанах працює домашнім кухарем столичного бізнесмена. Той просить готувати екзотичні гострі страви.

— Доки є свіжі помідори, супи з них найсмачніші, — розповідає. — У каструлі з товстим дном підсмажую покришені морквину, цибулину, два стебла селери та три болгарських перчини. Доливаю м'ясний бульйон, пюре з шести свіжих помідорів. Також — бляшанку чорної квасолі. Мексиканці без неї суп не мислять. Також має бути перець чилі, кумин, орегано, часник і лавровий лист. Це той випадок, коли спеції не зайві.

Варить суп 10 хв. Розлитий по тарілках притрушує шаткованою кінзою. Подає із подрібненим перцем чилі, шматками авокадо, сметаною та кукурудзяними коржами.

Ольга ЧЕРНЕНКО

 

Зараз ви читаєте новину «Томатним супом запивають кукурудзяні чипси і сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути