Ексклюзиви
понеділок, 14 жовтня 2019 00:30

Террін з індички запікають півтори години

Автор: LIVEJOURNAL.COM
  Террін — це французька страва, одночасно  схожа на запіканку та паштет
Террін — це французька страва, одночасно схожа на запіканку та паштет

— Давно відмовилася від магазинних ковбас, шинок і подібного. На святковому столі в мене їх замінює террін. Це французька страва, щось середнє між запіканкою й паштетом, — каже 29-річна Оксана Гаврилюк із Кривого Рогу.

Бере 1 кг філе індички, 300 г вимоченої в молоці курячої печінки, три яйця, 400 г печериць або інших грибів, півсклянки вершків, дві цибулини, морквину, сім штук чорносливу без кісточок. Також жменю горіхів, 10 горошин духмяного перцю, по 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха, сушеного майорану й розмарину, пучок петрушки, п'ять зубків часнику, 100 г масла, сіль і перець за смаком.

— Третину філе ріжу кубиками 1 на 1 сантиметр. Решту пропускаю через м'ясорубку. Печінку ріжу кубиками такого ж розміру. Присипаю мускатним горіхом і розмарином.

Половину масла розтоплює на сковороді. Підсмажує подрібнену цибулю й крупно натерту моркву. Додає порізані на чверть печериці. Коли пущена грибами вода трохи випарується, відправляє до них порізане шматочками філе. Солить, перчить. Тушкує все разом протягом 7–8 хв.

— За хвилину до готовності додаю подрібнену петрушку. Решту масла розтоплюю на іншій сковороді. Обсмажую печінку. Вогонь ставлю сильний. Смажу протягом 2 хвилин.

Яйця збиває в піну. Додає їх у фарш. Підсолює його. Туди ж укидає подрібнені на крупну крихту горіхи, печінку, гриби з філе, вершки, нарізаний невеликими шматочками чорнослив, перець горошком, майоран і перечавлений часник. Ретельно вимішує.

— Беру прямокутну форму для випічки. Застеляю її пергаментом. Нічим не змащую — одразу заливаю приготовану масу. Зверху кінці пергаменту загортаю. Форму ставлю на деко. Його дно заливаю водою.

Запікає 1,5 год. у розігрітій до 180°С духовці. За 15 хв. до того, як вимкнути, кінці пергаменту відгортає, щоб утворилася рум'яна скоринка. Готовий террін ще теплим відправляє під гніт.

— Для цього покриваю пергаментом і викладаю гирьки. Ставлю в холодне місце на 4–5 годин. Можна так не робити. Але після гніту террін легко різати й він не кришиться.

Зараз ви читаєте новину «Террін з індички запікають півтори години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути