Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2020 07:41

Теплий салат готують із квасолі й бринзи

Автор: paralleli.if.ua
  Квасолю для салату запікають. Страву заправляють лимонним соком, присмачують волоськими горіхами
Квасолю для салату запікають. Страву заправляють лимонним соком, присмачують волоськими горіхами

— Салат зі стручковою квасолею, горіхами й оливками — мій фаворит. Таку страву ваші гості навряд чи десь куштували, — каже 60-річна Ніна Фіголь із Києва.

— Занурюю на 3–5 хвилин у киплячу воду 400 грамів квасолі. Важливо її не переварити, бо стане волокниста й несмачна. Має бути тверда, але не хрустіти на зубах. Щоб зберегти яскраво-зелений колір стручків, у воду додаю 4–5 грамів цукру. Готову квасолю перекладаю на деко, встелене пергаментом. Поливаю трьома столовими ложками олії, стільки ж додаю чорного кунжуту. Запікаю у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Далі стручки змішую зі 150 грамами нарізаної кубиками бринзи та 200 грамами чері. Додаю подрібнені двоє яєць, 100 грамів оливок і 50 грамів волоських горіхів. Солю, перчу й поливаю соком лимона. Посипаю ще кунжутом. Подаю з відбивними або котлетами.

Коли хочеться ситнішої страви — готую салат зі стручковою квасолею та яйцем. Можна ще додати м'ясо, кукурудзу або гриби.

На розігріту ­сковороду кладу столову ложку масла. 5 хвилин обсмажую 400 грамів відвареної квасолі. Постійно помішую. Перекладаю у салатницю, додаю два зубці часнику і нарізані чотири яйця. Заправляю трьома столовими ложками сметани, чайною ложкою соєвого соусу й оливкової олії. Солю, перчу за смаком. Прикрашаю зеленню.

Подруга з Китаю поділилася простим рецептом овочевого салату зі стручковою квасолею та перцем.

350 грамів відвареної квасолі перекладаю у глибоку посудину. Додаю 50 грамів нарізаної тонкими півкільцями цибулі. Подрібнюю соломкою болгарський перець і 250 грамів свіжої моркви. Окремо змішую дві столові ложки оливкової олії, стільки ж кетчупу, 15 грамів винного оцту та спеції за смаком. Салат заправляю перед подачею на стіл.

Йогуртова заправка замінює майонез

— Відкрила для себе лимонну сальсу. Це оригінальна заправка до салатів із свіжих овочів, — розповідає 22-річна Аліна Куриленко з Миколаєва.

— Вичавлюю сік лимона так, щоб потрапило трохи м'якоті. Змішую з двома чайними ложками негострої гірчиці, столовою ложкою рафінованої олії, дрібкою сушених італійських трав і солі. Заправляю салат перед подачею на стіл.

Щоб краще розкрити смак гарячого салату, готую йогуртову заправку. Це чудова альтернатива майонезу. Підходить навіть для олів'є.

Змішую 300 мілілітрів нежирного йогурту, два зубці подрібненого часнику, столову ложку лимонного соку і стільки ж оливкової олії. Чотири відварені жовтки розтираю до однорідності. Перемішую. Настоюю у холодильнику 40 хвилин. До заправки можна також додати зелену цибулю або базилік.

Зараз ви читаєте новину «Теплий салат готують із квасолі й бринзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути