Бармени радять міцні напої запивати безалкогольними. Так краще відчуватиметься смак.
— Чейзери — це напої, якими запивають міцний алкоголь. Найчастіше їх подають до текіли, — розповідає столичний бармен Станіслав Миколайчук, 24 роки. — Але можна також до віскі чи горілки. Замість запивати її ситром чи пивом.
Для апельсинового чейзера бере чотири склянки соку та одну цукрового сиропу. Виливає у глек, додає кілька стручків кориці. Розмішує і дає настоятися кілька хвилин. Наливає в стопки та подає з текілою. Спочатку п'ють алкоголь.
Літрового глека вистачає запити 20 стопок текіли.
— Для імбирно-томатного чейзера знадобиться більше компонентів. У соковижималці роблю сік із 400 грамів імбиру. Додаю три склянки томатного соку, вичавлюю два лимони. Додаю дрібно порізану половинку огірка. Одразу розливаю по стопках і подаю.
Коментарі